Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Jordaniens kung: Krisen är över

Jordaniens kung Abdullah säger att den kungliga fejden mellan honom och hans halvbror prins Hamza är över, rapporterar AFP.
Jordaniens kung Abdullah säger att fejden mellan honom och hans bror är över. Arkivbild.
Jordaniens kung Abdullah säger att fejden mellan honom och hans bror är över. Arkivbild.
Foto: Yousef Allan/AP/TT

– -Jag kan försäkra er om att upproret har kvästs. De senaste dagarna har inte varit farliga för rikets stabilitet, men de har varit smärtsamma för mig, säger han i ett tal till nationen.

Kungen har anklagat prins Hamza, som förlorade sin kronprinstitel 2004 till förmån för Abdullahs son, för att ha försökt "undergräva Jordaniens säkerhet". Jordaniens biträdande premiärminister Ayman Safadi sade i söndags att prins Hamza eller hans närmaste haft kontakt med utländska parter.

Åklagarmyndigheten i Jordanien förbjöd förra veckan all medierapportering om den pågående konflikten. Prins Hamza har kritiserat sin halvbror offentligt, senaste i en video som publicerades av BBC under helgen.

Prins Hamza har skrivit under ett dokument som statuerar att "alla måste stå bakom kungen i hans ansträngningar att försvara Jordanien och landets intressen".

"Hänsyn till vårt fosterland måste stå över allt annat", heter det vidare i dokumentet.

Kung Abdullah säger i talet att prins Hamzas agerande ska utredas på laglig väg och att han befinner sig "under beskydd" i sitt eget palats.

Läs mer