Annons
Nyheter

Jasminas pappa: "Ovissheten tar hårt"

Jasminas pappa har inte fått någon information från polisen om att det nu finns en misstänkt.
Nyheter • Publicerad 9 september 2014
Foto: Privat/ TT

– Det är bara från journalister som jag fått veta det. Polisen ringer väl sen.

Mest av allt vill han och övriga familjen få vetskap om vad som hänt deras glada lilla flicka. Hur obehagligt beskedet än är.

Annons

– Ovissheten tar hårt på en. Jag bara hoppas att det ska ta slut, att vårt lidande tar slut, säger han.

Jasminas storebröder är utflugna ur hemmet, men en lillebror bor kvar hemma.

– Han föddes två år efter att hon försvann. Vi är lyckligt lottade ändå som har honom och våra två andra söner, säger Rexhep.

Jasminas försvinnande har präglat familjen.

– När lille pojken var 5–6 år försvann han ut och jag blev så orolig. Då sade han att han var ute och letade efter syrran. Men vi pratar inte så ofta om henne med barnen. Jag vill inte belasta dem med det, berättar Rexhep.

I hemmet finns bilder på Jasmina. De som finns kvar. En del försvann när tidningarna ville ha bilder på henne som sedan inte lämnades tillbaka.

– Det går inte en dag utan att jag tänker på henne, säger Rexhep.

Ovanligt mörda okända barn

Händelser med grovt våld av vuxna mot barn utanför hemmet och familjen de senaste åren:

Ljungsbro utanför Linköping, november 2013: En 33-årig man slår ihjäl en 15-årig pojke och en 57-årig kvinna. Han döms till livstids fängelse för mord.

Stjärnsund, nära Hedemora, april 2008: Tioåriga Engla Juncosa Höglund försvinner när hon ska cykla hem efter att ha varit ute och lekt. 43-årige Anders Eklund döms till livstids fängelse för mord på flickan och för mordet på en 31-årig kvinna i Falun 2000.

Norrahammar i Jönköping, januari 2007: En åttaårig pojke knivmördas på väg hem från skolan. En 27-årig man döms till rättspsykiatrisk vård.

Linköping, oktober 2004: En åttaårig pojke och en 56-årig kvinna knivhuggs till döds på öppen gata. Pojken var på väg till skolan. Gärningsmannen är fortfarande okänd.

Arvika, september 2003: En femårig flicka knivmördas utanför förskolan. En 24-årig man döms till rättspsykiatrisk vård.

Niclas Liljenby
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons