Nyheter

Jämnt mellan Obama och Romney

Efter den första presidentvalsdebatten har Barack Obama tappat sitt tidigare försprång mot Mitt Romney.
Nyheter • Publicerad 9 oktober 2012
Foto: 

Det är nu helt jämnt mellan kandidaterna.

Med en månad kvar till valet får de båda presidentkandidaterna exakt 45 procent av väljarstödet, enligt Reuters/Ipsos senaste opinionsundersökning.

Romneys starka insats i den tv-sända valdebatten i förra veckan, den första av tre, har satt tydligt avtryck i flera mätningar.

En Gallupundersökning visar också att republikanen Romney gått upp jämsides med demokraten Obama efter debatten, och gav dem 47 procent var tre dagar efter debatten. Tre dagar före ledde Obama med fem procentenheter bland registrerade väljare, skriver nyhetsbyrån AFP.

Enligt Pew Research Center har Romney inte bara hunnit ikapp, utan dessutom gått förbi Obama. I institutets senaste undersökning föredrar 49 procent av de intervjuade Romney, medan Obama har stöd av 45 procent.

En sammanställning av de senaste opinionsundersökningarna visar dock att skillnaden mellan stödet för Romney och Obama är 0,5 procentenheter – till Obamas fördel. 47,9 procent skulle rösta på Obama medan 47,4 procent skulle rösta på Romney, enligt sammanställningen från Real Clear Politics.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.