Annons
Nyheter

Italien varnar för fler "coronamigranter"

Medelhavet • Publicerad 30 juli 2020
Ett ökat antal småbåtar med tunisiska medborgare tar sig till Italien i spåren av coronakrisen. Arkivbild
Ett ökat antal småbåtar med tunisiska medborgare tar sig till Italien i spåren av coronakrisen. ArkivbildFoto: Elio Desiderio/ANSA/AP/TT

Det italienska inrikesdepartementet uppger att de ekonomiska återverkningarna i spåren av coronpandemin har lett till ett ökat inflöde av migranter från Tunisien. På kort tid har antalet småbåtar som tar sig över Medelhavet ökat kraftigt och många av dem kommer till den italienska ön Lampedusa, som ligger nära Nordafrika.

Nästan hälften av knappt 12 000 migranter som hittills i år tagit sig i land i Italien kom från Tunisien, visar officiella siffror.

Annons

Situationen har också blivit betydligt mer komplicerad då de som anländer behöver testas för covid-19 och sedan sättas i karantän.

Italiens inrikesminister Luciana Lamorgese träffade Tunisiens president Kaïs Saïed och landets inrikesminister i måndags och uttryckte "stark oro" över den senaste tidens inflöde av migranter.

Rättad: I en tidigare version uppgavs en felaktig tidsangivning för när migranterna anlänt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons