Annons
Nyheter

Israel attackerar Hizbollah-mål i Libanon

Mellanöstern • Publicerad 17 oktober 2023
En bild från när en granat avfyrad av Israel exploderade över en libanesisk gränsstad. Natten mot tisdagen uppger Israels armé att man attackerat Hizbollah-mål i Libanon. Arkivbild.
En bild från när en granat avfyrad av Israel exploderade över en libanesisk gränsstad. Natten mot tisdagen uppger Israels armé att man attackerat Hizbollah-mål i Libanon. Arkivbild.Foto: Hussein Malla/AP/TT

Israels armé skriver i ett uttalande natten mot tisdagen att man attackerat Hizbollah- mål i Libanon.

"Den israeliska armén attackerar militära mål tillhörande Hizbollah på libanesiskt territorium", står det i uttalandet.

Annons

Sedan kriget inleddes efter Hamas attack mot Israel den 7 oktober har sammandrabbningar på gränsen mellan Israel och Libanon skördat omkring tio dödsoffer på den libanesiska sidan. De flesta dödade har varit stridande men även en Reutersjournalist och två civila ska finnas bland offren.

På den israeliska sidan har minst två personer dödats. Efter sammandrabbningarna längs gränsen har Israel börjat evakuera tusentals boende från 28 platser i norra delen av landet.

Det internationella samfundet fruktar en upptrappning av konflikten mellan den Iranstödda shiamilisen Hizbollah i Libanon och den israeliska armén.. Milisen är allierad med Hamas och stöds av Iran.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons