Annons
Nyheter

Iran vill gripa Trump – ber Interpol om hjälp

Iran • Publicerad 29 juni 2020
Iran vill ha Interpols hjälp med att gripa USA:s president Donald Trump och ett 30-tal andra personer för drönarattacken mot general Qassem Soleimani i januari. Arkivbild.
Iran vill ha Interpols hjälp med att gripa USA:s president Donald Trump och ett 30-tal andra personer för drönarattacken mot general Qassem Soleimani i januari. Arkivbild.Foto: Evan Vucci/AP/TT

Iran har utfärdat en arresteringsorder för USA:s president Donald Trump och vänt sig till Interpol för att få hjälp med gripandet, rapporterar al-Jazeera. Trump anklagas för att ha beordrat drönarattacken som dödade den iranske generalen Qassem Soleimani på Bagdads flygplats i början av januari.

Ytterligare 30 personer ingår i arresteringsordern men de namnges inte av den iranske åklagaren, enligt den statligt kontrollerade nyhetsbyrån Isna.

Åklagaren vill att Interpol rödflaggar de anklagade, vilket innebär att lokala myndigheter på ett lands begäran griper de misstänkta. Att Interpol ska bevilja Irans begäran är dock osannolikt eftersom organisationens riktlinjer inte medger några aktiviteter av politisk natur, uppger al-Jazeera.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons