GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Iran-sanktioner mot svensk EU-ledamot

EU • Publicerad onsdag 15:02
Svenska EU-parlamentsledamoten Abir Al-Sahlani (C) är en av 34 européer som drabbas av sanktioner från regimen i Iran. Arkivfoto.
Svenska EU-parlamentsledamoten Abir Al-Sahlani (C) är en av 34 européer som drabbas av sanktioner från regimen i Iran. Arkivfoto.Foto: Fredrik Persson/TT

I måndags utökade EU-länderna sin sanktionslista mot Iran med ytterligare 18 personer och 19 organisationer och företag.

Nu kontrar Iran med egna sanktioner – mot bland andra svenska EU-parlamentsledamoten Abir Al-Sahlani (C) och den svensk-danske koraneldaren Rasmus Paludan.

Totalt 34 personer – 25 från EU och nio från Storbritannien – anklagas av Iran för att bland annat "stödja terrorism och terrorgrupper, uppmana till terrordåd och våld mot det iranska folket", rapporterar nyhetsbyrån AFP. Sanktionerna består av visumförbud till Iran och frysning av transaktioner och eventuella tillgångar i landet.

EU har i fyra olika omgångar infört motsvarande sanktioner mot totalt 78 personer och 27 organisationer och företag i Iran med anledning av de iranska myndigheternas våldsamma agerande mot demonstranter sedan i höstas.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.