Annons
Nyheter

Instagram vill stoppa djurselfies

Små elefanter, koalor och sengångare lockas med mat och stjäls från sina mammor för att turister ska kunna lägga ut gulliga bilder tillsammans med djuren på sociala medier.
Publicerad 5 december 2017

Exploateringen har tidigare uppmärksammats av djurrättsorganisationen World Animal Protection. Nu tar Instagram krafttag mot djurplågeriet. Vid specifika hashtaggar som till exempel #koalaselfie och #monkeyselfie dyker en varning upp, rapporterar SVT Nyheter.

– Vi gratulerar Instagram till att ha tagit detta viktiga steg för att utbilda sina användare om djurplågeriet bakom selfies. Verkligheten är att dessa djur lider fruktansvärt, både framför och bakom kameran, säger Steve McIvor, chef för World Animal Protection, i ett pressmeddelande.

Turister runt om i världen erbjuds att ta foton med söta, vilda och exotiska djur. Många av djuren utsätts för ett stort lidande, enligt World Animal Protection.

KB/TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons