Annons
Nyheter

Inresande stoppas från digital vaccinbokning

Nu blir det svårare för dem som bor utanför Halland att få sin spruta där – bara hallänningar ska kunna göra digital vaccinbokning, enligt ett nytt beslut.
Vaccin • Publicerad 16 april 2021
En stor del av det vaccin som tilldelats Region Halland har den senaste tiden gått till personer som inte bor där. Arkivbild.
En stor del av det vaccin som tilldelats Region Halland har den senaste tiden gått till personer som inte bor där. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Bakgrunden är att en stor del av det vaccin som tilldelats Region Halland den senaste tiden har gått till personer som inte bor där. De senaste dagarna har ungefär en fjärdedel av vaccinet gått till inresande från andra regioner.

Framför allt har det handlat om personer från Västra Götalandsregionen, som bokat in sig för vaccinering i norra Halland. I södra Halland har på motsvarande vis personer från Skåne blivit vaccinerade, om än i mindre omfattning.

Annons

Nu har Region Hallands hälso- och sjukvårdsutskott beslutat att den digitala bokningen endast är för halländska invånare, rapporterar P4 Halland.

Regionstyrelsens ordförande Mikaela Waltersson (M) beskriver situationen som ohållbar och hon befarar att den kommer att eskalera.

– Vi anser inte att vi bryter mot hälso- och sjukvårdslagen i och med att man fortfarande kan ringa och boka tid i Halland. Det är den digitala bokningen som stängs för utomläningar, säger hon till Hallandsposten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons