Annons
Nyheter

Inget distansarbete på heltid i Ronneby

Folkhälsomyndighetens allmänna råd är att alla som kan ska distansarbeta hemifrån. Men Ronneby kommun har nu beslutat att alla måste vara på jobbet åtminstone halva arbetstiden.
Samhälle • Publicerad 8 augusti 2020
En ensam medarbetare jobbar på ett i övrigt öde kontor. Så ska det inte se ut inom Ronneby kommun, enligt ett nytt beslut. Arkivbild.
En ensam medarbetare jobbar på ett i övrigt öde kontor. Så ska det inte se ut inom Ronneby kommun, enligt ett nytt beslut. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ronneby kommun tillåter inte längre sina anställda att arbeta på distans på heltid. Enligt ett nytt beslut ska alla jobba 50 procent på arbetet och 50 procent hemma. Det trots Folkhälsomyndighetens rekommendationer att alla som kan ska distansarbeta hemifrån. Det rapporterar P4 Blekinge.

– Vi har haft många som har jobbat hemma hundra procent under våren och vi har fått signaler om att det är flera medarbetare som inte mått bra av detta och för att vi ska undvika social oro och utanförskap så har vi tagit det här beslutet, säger kommundirektör Tommy Ahlquist till radion.

Annons

Ahlquist uppger att det är upp till varje chef att organisera arbetet och att det inte finns en central plan för hur kommunen ska följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och samtidigt ha de anställda på arbetet. Men han uppger att råden följs, att det inte ska bli ansamlingar av anställda på arbetsplatserna och att han hittills bara fått positiva reaktioner.

– Jag tror på en mix här, jag tror att det är det bästa, säger Tommy Ahlquist.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons