GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ingen gripen för mord i Sätra

Brott • Publicerad 21 juni 2021
Avspärrningar i Sätra centrum på söndagskvällen.
Avspärrningar i Sätra centrum på söndagskvällen.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ingen misstänkt skytt har gripits efter att en man sköts till döds och en annan skottskadades på en uteservering i Sätra i södra Stockholm på söndagskvällen.

Dödsoffret var en man i 25-årsåldern och den skadade är i 40-årsåldern. De var två av ett 20-tal personer som satt på uteserveringen i Sätra centrum och tittade på en match i fotbolls-EM. Det var god stämning tills flera smällar ljöd, berättar restaurangägaren för SVT Stockholm.

– Jag trodde det var fyrverkerier, smällare, men det var mycket kraftigt. Sedan sprang folk iväg åt olika håll, lade sig på golvet och sådant, säger han.

Polisen söker två gärningspersoner och kommer att patrullera mycket mer i Sätra de kommande dagarna. Myndigheten är fåordig om omständigheterna kring skottlossningen och möjliga motiv.

"Det är i nuläget för tidigt att berätta mer om detta", lyder ett skriftligt utskick.

Det finns ingen information om hur den skottskadade mannen mår.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer