Annons
Nyheter

Ingen affär klar säger GM:s vd

GM:s koncernchef Ed Whitacre hade inga nya besked om Saab-affären och samtalen med potentiella köpare på måndagens presskonferens, förklarade han.
Nyheter • Publicerad 25 januari 2010
Foto: Scanpix

– Vi har inte ändrat oss när det gäller avvecklingen och vi har ingen uppgörelse att presentera, sade Whitacre.

Whitacre, som samtidigt bekräftar att GM är införlivat i "långt framskridna samtal" om Saab, förklarar att GM kommer att ge besked så snart läget för dotterbolaget i Trollhättan förändrats.

Annons

– Om det blir några förändringar kommer jag meddela det, säger han.

Samtidigt meddelade Whitacre, som väntat, att han accepterat att bli permanent ordförande och koncernchef för GM sedan styrelsen bett honom om det förra veckan.

Vad han får i lön och annan kompensation vill Whitacre inte uppge.

– Jag antar att det kommer att komma ut under de närmaste dagarna, säger han.

Han säger att det inte planeras några betydande organisationsförändringar inom GM och bekräftar att GM planerar att betala tillbaka nödlån till Kanadas och USA:s regeringar i juni 2010.

När det kan bli aktuellt med en börsintroduktion av GM-aktien igen är ännu oklart, men det kommer enligt Whitacre inte ske förrän marknadsförhållandena är de rätta.

Spyker bekräftar i ett pressmeddelande på måndagseftermiddagen att samtalen om ett köp av Saab Automobile fortgår.

"Utgången av dem är ännu osäker. Då Saab befinner sig i likvidation måste samtalen avslutas snart", skriver den holländska sportbilstillverkaren.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons