GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Inga bebisar tillåtna i brittiska underhuset

Storbritannien • Publicerad 24 november 2021
Parlamentsledamoten Stella Creasy under ett anförande i brittiska underhuset 2019. Arkivbild.
Parlamentsledamoten Stella Creasy under ett anförande i brittiska underhuset 2019. Arkivbild.
Foto: Brittiska parlamentet/Jessica Taylor via AP/TT

Parlamentsledamoten Stella Creasy tog med sig sitt spädbarn till jobbet i det brittiska underhuset i tisdags. Det skulle hon inte gjort, enligt ett tillrättavisande mejl som följde.

Mejlet, som skickades från en personlig sekreterare till bevillningsutskottets ordförande, pekar på en regelbok som slår fast att "man inte bör ta plats i kammaren tillsammans med ett barn".

Creasy tillhör Labourpartiet och har tidigare drivit en kampanj för att uppmuntra fler mödrar att engagera sig politiskt. Hon säger till BBC att hon inte kände till reglerna och att hon haft med sitt barn till debatter tidigare, vilket också är förbjudet enligt regelboken.

– Jag har skaffat barn, jag har inte lämnat ifrån mig min hjärna eller möjlighet att göra saker och ting, vår politik och lagstiftning blir bättre om vi har fler mammor inblandade, säger hon och manar till en ändring av regelboken.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.