Annons
Nyheter

Ikea storvarslar i Sverige

110 personer på Ikeas globala supportenhet i Sverige kan få sparken, men även anställda i Nederländerna och Belgien berörs av den planerade omorganisationen, skriver Kvällsposten.
Sverige • Publicerad 3 maj 2018

Ikeas nya sparpaket omfattar varsel om 150 tjänster i Sverige, Nederländerna och i Belgien.

Ekonomi

Annons

Merparten av nedskärningarna sker i Skåne, framförallt i Malmö där 90 anställda inom bolagets globala supportfunktioner varslas om uppsägning. Även Helsingborg drabbas när Ikea omorganiserar för att bland annat satsa på nya digitala lösningar.

– Nu går vi in en ny era där vi ska lägga till och komplettera varuhusupplevelser med nya varuhusformat, mindre butiksformat där vi kan komma närmare stadskärnor och ha fokus på digitala lösningar.

– För att kunna göra det måste vi se över hur vi leder, arbetar och organiserar oss så att vi blir effektivare och smartare med våra resurser, säger Tolga Öncü, ansvarig för Ikeakoncernens detaljhandelsverksamhet med varuhus och logistik.

De tjänster som främst berörs av möbeljättens omställning återfinns inom marknadsföring, kommunikation, hållbarhet och HR. För tillfället sitter bolaget i förhandlingar med facken för att se över exakt hur många som kommer att beröras av omorganiseringen. Ytterligare förändringar på personalfronten kan komma, enligt Öncü.

– I dagsläget kan vi inte utesluta fler personalförändringar.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons