Annons
Nyheter

Identifieringen av kvinnan klar

Den styckade kroppen i Boden är den försvunna kvinnans, enligt den formella identifieringen. Den mordmisstänkte mannen och kvinnan hade tidigare ett förhållande, uppger 22-åringen i förhör.
Nyheter • Publicerad 24 maj 2013
Foto: Susanne Lindholm/Scanpix

– Utredningen fortgår och det har hållits förhör med mannen under dagen, säger kammaråklagare Ulrika Schönbeck.

Mannen är skäligen misstänkt och utredarna arbetar med att hitta bevis för att stärka misstankarna. Om han ska kunna hållas kvar måste han begäras häktad före klockan 12 på söndag.

Annons

Polisen har tidigare sagt att allt tyder på att den styckade kroppen är 20-åringens, men på fredagen kom det slutgiltiga beskedet att det är den försvunna kvinnan som har hittats.

Den misstänkte 22-åringen har berättat i förhör att kvinnan och han tidigare var ett par.

– Kärleksrelationen mellan dem hade ändrats till ett vänskapsförhållande, säger hans advokat Bo Forssberg till TT.

Mannen har sagt att kvinnan var hemma hos honom den lördagen då hon senaste sågs. Hon hade studerat medan han tittat på tv och druckit öl, enligt hans försvarare. Därefter hade den 20-åriga kvinnan gått hem.

22-åringen förnekar brott.

– Han mår väldigt dåligt. Det här har väckt väldigt mycket uppmärksamhet i Boden och så är han anklagad för ett väldigt grovt brott på en god vän, säger Forssberg.

Sista livstecknet 4 maj

Den 20-åriga kvinnan anmäldes försvunnen tisdagen den 7 maj.

På lördagen innan skrev hon på Facebook att hon skulle motionera och sedan gå hem till en vän och plugga. Mannen hon gick hem till är den mordmisstänkte 22-åringen, som nekar till brott.

På fredagskvällen den 10 maj avbröt polisen sökandet.

Den 20 maj hittade organisationen Missing People kroppsdelar från kvinnan i ett ödehus i Boden. Den 22 maj hittades fler kroppsdelar i skogen i närheten. (TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons