Nyheter

I dag åtalas 30-åringen från Skene för mordet

En 30-åring från Skene åtalas i dagför mord på sin 25-åriga sambo. Hon ströps till döds i juli.
Nyheter • Publicerad 16 september 2008

– Jag påstår att han har planerat att döda kvinnan för att senare ta livet av sig själv, säger vice chefsåklagare Daniel Edsbagge.

Han hävdar att konversation med vänner och anhöriga via dator och SMS styrker hans påståenden. 30-åringen förklarar där att han tänker göra illa sin före detta sambo, och skriver under meddelandena med sitt smeknamn samt tillägget ”tid för hämnd”.– Han blev sjukligt fixerad vid henne efter separationen och ville inte att hon skulle träffa någon annan, säger Daniel Edsbagge.

Kvinnan flyttade ifrån mannen i slutet av maj efter att hon knivskurits i vaden. Vänner till henne har tidigare berättat i BT att mannen inte accepterade att hon hade gjort slut.

Möttes i affär

Den 16 juli visar övervakningsfilm i en livsmedelsaffär i Skene att det före detta paret träffas där. Sedan åker de i varsin bil till den tidigare gemensamma lägenheten.

Grannar observerar när paret anländer, men ser senare endast mannen åka därifrån.

– Han har berättat att det blev bråk, men uppger att han inte minns vad som hände sedan. När han vaknar upp igen så ligger hon livlös på golvet, säger Daniel Edsbagge.

Därefter tar mannen bilen till sin mormor, där han försöker ta sitt liv med tabletter.

Daniel Edsbagge tror att mannen ljuger om bristen på minnesbilder från mordet.

Borde minnas

– Han torde komma ihåg även detta, eftersom han minns det som hände före och efteråt, säger Edsbagge.

Trots de påstådda minnesluckorna så erkänner 30-åringen att han har mördat sin före detta sambo.

– Han förstår att ingen annan kan ha gjort det. Dessutom finns det teknisk bevisning som talar för det, säger försvarsadvokaten Anders Franksson.

Blodiga kläder

Det handlar bland annat om att kvinnans blod fanns på 30-åringens kläder.

Åtalet blir offentligt först i dag och därför har 30-åringen inte kunnat ta ställning till åtalspunkterna.

Maria Hjulström
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.