Annons
Nyheter

Hustrumördare får livstids fängelse

Livstids fängelse och livstids utvisning. Domen i Alingsås tingsrätt blev hårdast tänkbara för den man som knivmördade sin hustru och knivhögg två av parets barn så att de fick livshotande skador.
Nyheter • Publicerad 2 maj 2013

Den 40-årige mannen kom till Sverige i augusti 2012 och förenades då med sin hustru, hennes mor samt de tre gemensamma barnen.

Den 9 december hade ett av barnen födelsedag och familjen satt och tittade på fotografier. En fråga kom upp, skriver tingsrätten, huruvida ett av barnen var lik pappan. Mammans svar fick mannen att rusa ut i köket och hämta en kniv och säga att han skulle döda dem alla.

Annons

När polis och räddningstjänst kom till lägenheten i Alingsås låg de två barnen, en flicka och en pojke, samt mamman mycket svårt skadade efter upprepade hugg med kniven. Kvinnans liv gick inte att rädda.

Mannen ska även vid ett tidigare tillfälle ha höjt kniven och hotat döda hela familjen och åklagaren i målet, Robert Beckard, har pekat på ett bakomliggande hedersmotiv. Pappan upplevde att han tappat kontrollen över familjen och att de levde friare än han ville.

Efter avtjänat straff ska mannen utvisas ur landet och han får aldrig återvända.

Barnen har, enligt tingsrätten, uttryckligen sagt att de inte vill ha med honom att göra.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons