GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Hurtigruten-fartyg på grund

Norge • Publicerad 5 augusti 2022
Hurtigrutens fartyg "Richard With" grundstötte vid Sognefjorden under fredagsmorgonen. På bilden syns fartyget under en tur vid Magerøya i Finnmark 2014. Arkivbild.
Hurtigrutens fartyg "Richard With" grundstötte vid Sognefjorden under fredagsmorgonen. På bilden syns fartyget under en tur vid Magerøya i Finnmark 2014. Arkivbild.Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB/TT

Ett kryssningsfartyg tillhörande Hurtigruten har gått på grund vid Sognefjorden på Norges västkust, rapporterar norska medier.

Inga passagerare fanns ombord och ingen i besättningen ska ha skadats. Larmet om grundstötningen kom in strax efter klockan nio.

– Fartyget uppger att man läcker vatten. De antar att det har uppstått ett hål på en barlasttank, säger Anja Bakken vid Hovedredningssentralen till NRK.

Barlasttankar används för att ge fartyg stabilitet.

Sognefjorden, som sträcker sig 205 kilometer in i landet, är Norges längsta fjord.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.