Annons
Nyheter

Hundvalp räddad efter fentanylöverdos

Polisen i Irvine i Kalifornien meddelade på fredagen att man gett motgiftet Naloxon till en åtta veckor gammal hundvalp som fått i sig fentanyl i en bil på en parkeringsplats.
USA • Publicerad 11 september 2023
En valp som misstänks ha kommit åt sin ägares fentanyl och fått i sig en överdos räddades av polisen i Irvine, Kalifornien.
En valp som misstänks ha kommit åt sin ägares fentanyl och fått i sig en överdos räddades av polisen i Irvine, Kalifornien.Foto: Irvine police department via AP/TT

Hundens ägare, en kvinna och en man i 30-årsåldern, greps misstänkta för djurplågeri och narkotikainnehav och polisen tog med valpen när de två kördes till polisstationen, rapporterar The Guardian.

– På väg till stationen sade en av de misstänkta: "Jag tror att min hund har överdoserat". Hon kände igen symtomen eftersom hunden fått i sig en överdos en gång tidigare, berättar polisens talesperson Kyle Oldoerp för Los Angeles Times.

Annons

Enligt ett uttalande från Irvinepolisen gav poliserna då genast en dos av motgiftet till valpen som snabbt började återhämta sig.

I ett videoklipp som polisen lagt upp på sin Facebook-sida visas när polisen ger valpen, som andas häftigt, motgiftet och hur den sedan piggnar till och blir klappad.

Hunden kördes sedan till veterinär för ytterligare behandling.

"Vi är glada att kunna meddela att hunden är helt återhämtad och att vår djurserviceenhet kommer att omhänderta henne", meddelar polisen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons