Nyheter

Hundratals flyg inställda i Europa

Hundratals flygningar är inställda vid Frankfurts stora flygplats och på Paris två största flygplatser, Charles de Gaulle/Roissy och Orly, är tre av tio flyg inställda i dag. Även London har fortsatta problem.
Nyheter • Publicerad 20 december 2010

Hundratals flygningar är inställda vid Frankfurts stora flygplats och på Paris två största flygplatser, Charles de Gaulle/Roissy och Orly, är tre av tio flyg inställda i dag.

Cirka 300 flygningar är i dag inställda vid Frankfurts stora flygplats, en av världens mest trafikerade. Men läget är mycket ljusare än i helgen.

I går ställdes ungefär hälften av 1 329 flygningar in.

Europas andra stora flygnav, London och Paris, har också fortsatt stora problem.

Tre av tio flyg på Paris två största flygplatser, Charles de Gaulle/Roissy och Orly, är inställda i dag.

Även tågtrafiken som länkar Frankrike med England och Belgien är fortsatt försenad eftersom tågen tvingas dra ner på farten. Många bussar har ställts in och myndigheterna har förbjudit tunga lastbilar från att köra på vägarna.

Heathrow öppnade för trafik på morgonen, men mycket få flyg kom iväg.

Chefen för Storbritanniens spanskägda flygplatsoperatör BAA bad i dag om ursäkt för det kaos som uppstått på Heathrow sedan det kalla vintervädret grep tag i landet.

Matthews utlovade en utredning av hur företaget hanterade helgens snökaos.

Hundratals resenärer stod i dag inför en tredje dag strandade på Heathrow. Flygplatsen har öppnats igen, men varnade för fler inställda flyg och förseningar även under de kommande dagarna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.