Annons
Nyheter

Hovrätten sänker straff för morddömd kvinna

Brott • Publicerad 4 augusti 2021
Kvinnans straff sänks. Arkivbild.
Kvinnans straff sänks. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Hovrätten sänker straffet från 18 års fängelse till 16 år för en kvinna i 50-årsåldern som dömts för mord på en närstående man i 90-årsåldern i Falköping, rapporterar lokala medier.

Kvinnan greps, misstänkt narkotikapåverkad, i samband med händelsen som inträffade i en bostad i augusti förra året. Hon genomgick senare en rättspsykiatrisk undersökning och bedömdes lida av en psykisk störning vid själva händelsen, men inte längre.

Annons

Kvinnan har i förhör sagt att hon inte minns något av händelsen. I hovrätten säger hon sig godta tingsrättens bedömning att hon stack kniven i mannen, enligt Falköpings Tidning.

Anledningen till att straffet sänks är den förmildrande omständigheten att kvinnan anses ha haft nedsatt förmåga att inse handlingens innebörd eller att anpassa sitt handlande efter en sådan insikt.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons