Annons
Nyheter

Hovet anklagar Sjuhäradsfotograf för brott mot drottningen

Drottning Silvia skadade sig lindrigt när hon försökte undvika vad hovet i ett pressmeddelande beskriver som "en påstridig fotograf från svensk media".
Nyheter • Publicerad 6 april 2011
Silvia tvingas använda krycka efter incidenten med fotografen.
Silvia tvingas använda krycka efter incidenten med fotografen.Foto: Linus Sundahl-Djerf / SCANPIX

Fotografen, Pontus Höök sum ursprungligen kommer från Tranemo, beskylls av hovet för att ha förföljt drottning Silvia så att hon föll och skadade en fot och en handled, enligt Expressen.

– Jag har uppfattat situationen som ofredande enligt svensk lagstiftning, säger hovets informationschef Bertil Ternert till Expressen.

Annons

Flera tidningar rapporterar att Höök arbetade för Aftonbladet. Tidningens chefredaktör Jan Helin säger till Aftonbladet att han nu ska ta reda på vad som hänt.

Händelsen inträffade i samband med att drottningen och prinsessan Madeleine besökte en butik i New York, enligt hovet. I pressmeddelandet heter det att "fotografen tog inte hänsyn till deras vädjan om att inte bli fotograferade utan stod kvar i entrédörren till butiken. Drottningen upplevde fotografen som påstridig och valde då att gå ut genom en sidodörr till affären. Drottningen gick hastigt till en parkerad bil för att undvika fotografen som sprang efter. Drottningen föll då olyckligt och skadade både sin fot och handled".

Drottningens besök i USA fortsätter, enligt hovet, som planerat.

BT har sökt Pontus Höök, utan framgång.

BT/TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons