Annons
Nyheter

Ökning av smitta – Hongkong stänger skolor

Hongkong • Publicerad 10 juli 2020
Smittskyddet i Hongkongs skolor till trots – nu stängs skolorna helt med hänvisning till ökad smittspridning. Bilden är från gymnasieproven i april.
Smittskyddet i Hongkongs skolor till trots – nu stängs skolorna helt med hänvisning till ökad smittspridning. Bilden är från gymnasieproven i april.Foto: Jerome Favre/AP/TT

Hongkong låter stänga alla skolor med hänvisning till ökad smittspridning.

Inför risken att coronasmittan ökar i samhället meddelar skolmyndigheten i Hongkong att alla skolor stängs på måndag, så att sommarlovet börjar tidigare än vanligt.

Annons

Efter torsdagens 42 nya fall har ytterligare 30 sjuka i covid-19 registrerats, rapporterar tidningen South China Morning Post, baserat på sjukvårdskällor. Av de 42 ska 34 ha blivit smittade inom Hongkong. Det innebär två dagar i följd med ökad inhemsk smitta. Några av patienterna är skolbarn och deras föräldrar.

Många skolor har hållit stängt sedan februari och gått över till distansundervisning.

Sedan januari har Hongkong registrerat 1 366 coronapatienter. Sju av dessa har avlidit. Hongkong har drygt 7,5 miljoner invånare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons