Annons
Nyheter

Hölls fastkedjad i mörkt rum – födde åtta barn

Kvinnan rövades bort, såldes flera gånger och fick åtta barn med sin slutgiltiga tillfångatagare.
Nu har sex personer dömts av en domstol i provinsen Jiangsu i östra Kina.
Kina • Publicerad 8 april 2023
Arkivbild från Jiangsus provinshuvudstad Nanjing i mars.
Arkivbild från Jiangsus provinshuvudstad Nanjing i mars.Foto: Ng Han Guan/AP/TT

Sedan videoklipp på kvinnan, i kinesiska medier kallad "Lilla blomman", publicerats i sociala medier har hennes öde lett till ramaskri i Kina. I videon är hon fjättrad med en kedja runt halsen.

De sex dömda får mellan åtta och 13 års fängelse för att ha fört bort kvinnan, sålt henne och hållit henne fången.

Annons

"Lilla blomman" uppges ha rövats bort från sitt hem i sydvästliga Yunnan 1998. Hon såldes först till en bonde i Jiangsu för motsvarande drygt 12 000 svenska kronor. Därefter tycktes hon gå upp i rök, för att senare dyka upp i provinsen Henan där hon såldes vidare till människosmugglare för 7 300 kronor, enligt rättshandlingar citerade i kinesiska medier.

Smugglarna förde tillbaka henne till Jiangsu 1999, där hon återigen såldes för drygt 12 000 kronor till den man som senare gjorde henne gravid.

Sedan 2017 har mannen hållit kvinnan kedjad i ett rum utan dagsljus, elektricitet eller rinnande vatten. Under 20 års tid födde hon åtta barn och diagnostiserades senare med schizofreni, rapporterar CNN.

Sedan fallet blivit känt har det lett till ett ovanligt stort ramaskri i Kina, där liknande fall ofta går under radarn på grund av det strikt begränsade civilsamhället.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons