Annons
Nyheter

Högskolesida kraschade igen – ansökningstiden förlängs tolv timmar

Sista ansökningsdag till högskolor och universitet. Då kraschade ansökningstjänsten på nätet – för tredje året i rad.
Nyheter • Publicerad 16 april 2009

Förtvivlade studenter som valt att söka sina kurser i sista stund ringde TT på onsdagskvällen när bara timmar återstod till dess att deras anmälningar måste vara inne vid midnatt.

Verket för högskoleservice (VHS) sida studera.nu klarade inte heller i år anstormningen av sökanden som var ute i sista sekund.

Annons

– Vi har väntat oss en större anstormning än vanligt i år och också gjort prestandahöjande åtgärder för att på bästa sätt kunna möta det ökade trycket, sade VHS kommunikationschef Charlotta Volgsten Forberg.

Ändå gick sidan ner för räkning klockan 21.15 och var uppe igen först klockan 22.07.

– Vi ser att den fortfarande går trögt och vill inte att någon ska känna panik precis här innan midnatt. Därför har vi beslutat att vi förlänger ansökningstiden till klockan 12 mitt på dagen i morgon (torsdag), sade Volgsten Forberg till TT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons