Annons
Nyheter

Högskola misstänker organiserat mattefusk

Utbildning • Publicerad 11 juni 2020
Mälardalens högskola misstänker att studenter försökte fuska på matteexaminationen. Arkivbild.
Mälardalens högskola misstänker att studenter försökte fuska på matteexaminationen. Arkivbild.Foto: FREDRIK SANDBERG / TT

Mälardalens högskola skjuter upp examinationerna inom matematik, sedan högskolan fått indikationer på att det pågår förberedelse för organiserat fusk.

"Det är djupt beklagligt att vi tvingas skjuta upp examinationer med så kort varsel och vi är medvetna om att beslutet kommer att påverka många studenter. Som högskola är det dock vårt uppdrag att säkerställa rättssäkerhet vilket är anledningen till att vi tvingas ta det här beslutet", säger Malin Gunnarsson, biträdande högskoledirektör, i ett pressmeddelande.

Högskolan ser över hur examinationerna ska kunna genomföras på ett säkert sätt, och alla studenter ska kunna genomföra dem vid ett senare tillfälle.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons