Annons
Nyheter

Helsingborgsskjuten kom till sjukhus med taxi

Efter en skottlossning i Mariastaden, i Helsingborg, tog sig en skottskadad man i 30-årsåldern själv till sjukhus med taxi.
Brott • Publicerad 8 april 2023
Polis med vapenhund på plats i Mariastaden i Helsingborg tidigt på påskaftons morgon efter larm om skottlossning.
Polis med vapenhund på plats i Mariastaden i Helsingborg tidigt på påskaftons morgon efter larm om skottlossning.Foto: Johan Nilsson/TT

– Enligt de uppgifter jag har fått är han inte livshotande skadad, men jag vågar inte svara på hur allvarligt det är, säger Jimmy Modin, presstalesperson för polisregion syd.

Skjutningen ägde rum i ett bostadsområde med många flerfamiljshus och larmet ringdes in av flera personer.

Annons

– När vi kom till platsen syntes tydliga spår, bland annat har en fasad träffats, så vi får se om lägenhetsinnehavare kommer tillkomma som målsägande här sen.

Ett stort område spärrades av och under natten genomfördes teknisk undersökning av kriminaltekniker och vapenhundar. Polisen kunde även hålla flera vittnesförhör. Vid 7-tiden på lördagsmorgonen var polisen färdiga på platsen och avspärrningen hävd.

– Nu fortsätter vi utredningsarbetet och kommer bland annat genomföra dörrknackning i områden under morgonen och förmiddagen.

Ärendet är rubricerat som försök till mord, och vid 18-tiden på lördagen hade ännu ingen person gripits.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons