Nyheter

"Hastigt inplanerad artighetsvisit"

"Varför skulle någon i Washington bry sig om det här mötet annat än som en hastigt inplanerad artighetsvisit i ett visserligen vänligt, men perifert land i norra Europa", frågar sig Huffington Post retoriskt.
Den amerikanska sajten fortsätter med att rada upp alla anledningar till att mötet visst spelar en viktig roll. Det är inte bara det att miljoner svensk-amerikaner har bidragit till att lägga grunden för USA:s utveckling. Inte heller det faktum att Obama i hemlighet sägs läsa svenska deckare och gilla svensk musik.
Framförallt är mötet viktigt på grund av Sveriges aktiva position inom det så kallade Transatlantiska partnerskapet för handel och investeringar mellan EU och USA. Dessutom är Sverige i dag en av Natos, närmaste vänner, skriver sajten.
I en text från nyhetsbyrån Associated Press (AP) som publiceras av den rikstäckande dagstidningen USA-today framhålls det att Barack Obama – om en för bara ett dygn – får möjlighet att andas ut från de brännande frågorna om Mellanöstern.
"President Obama kommer att använda sitt dygnslånga besök för att visa en mjukare sida av amerikansk diplomati medan världens ögon oroligt riktar sig mot Syrien", heter det i tidningen.
Nyheter • Publicerad 4 september 2013
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.