Annons
Nyheter

Har sett objekt i Indiska oceanen

Australiska myndigheter uppger att ett spaningsplan har siktat objekt i området i Indiska oceanen där ett internationellt team letar efter vrakdelar från det försvunna planet.
Nyheter • Publicerad 28 mars 2014
Foto: Michael Martina

Den australiska sjöräddningen Amsa väntar på bilder från det nyzeeländska flygvapnet, som är på väg tillbaka till basen. Iakttagelserna måste bekräftas från fartyg, och det väntas ske först under lördagen, uppger Amsa officiellt på Twitter.

Sökandet efter det försvunna flygplanet från Malaysian Airlines pågick på fredagen i Indiska oceanen. Ett "nytt trovärdigt spår" har dykt upp. Letandet koncentreras nu till ett område kring 110 mil nordost om det tidigare sökområdet, meddelar australiska sjöräddningen Amsa.

Annons

Ny information gör gällande att flygplanet färdades snabbare än vad experterna tidigare trott. Därmed ökade bränsleåtgången, vilket också kortar den möjliga sträcka som planet kan ha färdats söderut över Indiska oceanen, uppger den australiska myndigheten.

Letandet sker inom ett 3 190 kvadratmil stort område, kring 185 mil väster om staden Perth på Australiens västkust.

I torsdags avbröts sökandet på grund av dåligt väder. Samma dag kom nya uppgifter om att satelliter fångat hundratals flytande objekt på bild, och det skulle kunna röra sig om vrakdelar från flygplanet, som försvann den 8 mars med 239 personer ombord.

De nya uppgifterna är baserade på fortsatta analyser av radardata mellan Sydkinesiska sjön och Malackasundet innan radarkontakten bröts, enligt Amsa.

Då gjorde Boeingplanet en dramatisk gir och kom ur kurs på sin väg från Kuala Lumpur till Peking.

Tio flygplan och sex båtar deltar i fredagens sökande efter planet.

De flesta av de saknade passagerarna är kineser.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons