Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Halkvarning för Sjuhärad.
Kvinna misstänks för misshandel i nära relation.
Publicerad 24 februari 2020
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polisen varnar för halka i Sjuhärad tidigt på måndagsmorgonen.

– Det är snorhalt på vissa ställen, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

En kvinna misstänks ha misshandlat en man som hon har en nära relation med.

– En man har fått stryk av sin tjej, knytnävsslag och örfil. Och hon ska ha slagit sönder hans mobil också, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Det ska ha skett i Borås vid 02-tiden på natten till måndagen. De två är i 25-årsåldern.

– Han fick inga allvarligare skador, säger Lindén.

Sverige

En person har skadats av någon form av stickvapen på Medborgarplatsen i centrala Stockholm.

Larmet kom strax före midnatt, natten mot måndag.

Skadeläget för den skadade är ännu oklart.

– Han var vaken och talbar när han fördes till sjukhus, sade Marie-Louise Mattsson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT vid 00.30.

Senare under natten meddelade polisen att två personer gripits.

– De greps i anslutning till platsen, säger Marie-Louise Mattsson till Expressen.

Annons

En undersökning gällande synnerligen grov misshandel är inledd. (TT)

Världen

Las Palmas flygplats på Gran Canaria öppnade åter strax efter midnatt, natten mot måndag, det meddelade den spanska flygplatsoperatören Aena på Twitter.

Flygplatsen stängdes i lördags sedan en sandstorm lamslagit flygtrafiken och öppnades en kort stund på söndagen, innan den tvingades stänga igen.

Enligt nyhetssajten Canarias7 är mellan 12 000 och 14 000 resenärer drabbade. Flera hundra av dem är svenskar, som skulle ha rest hem med Ving, SAS, Norwegian och TUI.

Totalt har 822 flighter påverkats av stängningen och Aena uppmanar resenärer att kontakta sina respektive flygbolag för information om avgångar. SAS meddelade på söndagen att deras flyg till Stockholm, Oslo, Kristiansand, Göteborg och Köpenhamn avgår tidigast under måndagsmorgonen.

Flygplatsen på Teneriffa är fortsatt stängd. (TT)

Tågtrafiken mellan Italien och Österrike har återupptagits igen, sedan två passagerare testat negativt för coronaviruset som sprids i Italien.

Ett tåg med 300 passagerare från Venedig på väg till tyska München stoppades på den italienska sidan av Brennerpasset i några timmar innan tåget tilläts fortsätta.

Minst 150 personer har bekräftats smittade i Italien, och tre personer med smittan har avlidit. (TT)

Poliser på Haiti som kräver bättre arbetsvillkor har hamnat i eldstrid med den haitiska armén i huvudstaden Port-au-Prince.

Annons

Poliser hade arrangerat en protest i samband med ett stort karnevalsfirande i huvudstaden och denna ska ha urartat. Såväl polis- som civilklädda män med olika former av skjutvapen hamnade i en åtminstone två timmar lång skottväxling med soldater, inte långt från presidentpalatset.

Under skeendet sade general Jodel Lessage att militärerna stod under belägring.

– Vi blir beskjutna med alla möjliga vapen: kulsprutor, molotovcocktails, tårgas, sade han till AFP, och tillade att soldater sköt tillbaka.

Enligt medieuppgifter skadades minst sex personer.

Haitipolisen har i flera månaders tid ställt högljudda krav, bland annat om att få möjlighet att bilda ett fackförbund. Förra veckan började grupper av poliser gå ut på gatorna, upprätta blockader och tända eld på bilar. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons