Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

Polis och räddningstjänst larmades till Sjöbo sedan en hög smäll hörts över delar av Borås.

Två personer har gripits, misstänkta för ett inbrott hos ett företag i Rävlanda.

Sjuhärad

Vid 01-tiden på tisdagen larmades polis och räddningstjänst till Sjöbo sedan flera personer ringt in om en hög smäll. Man hittade dock inte var explosionen inträffat och orsaken är också okänd. En anmälan om brott mot lagen om explosiva varor har upprättats.

Väktare larmade polisen vid 02.30-tiden om ett inbrott i en villa i Blidsberg. Det är ännu okänt om något stulits från adressen. När polisen kom dit fanns ingen person kvar.

En man och en kvinna har gripits, misstänkta för ett inbrott hos ett företag i Rävlanda. Polisen larmades till platsen vid 04-tiden. Det är okänt om något stulits från lokalen. I samband med händelsen stoppades även bilförare, som misstänks ha varit påverkad av narkotika.

Sverige

Södra Sverige och västkusten vaknar upp till ännu en regnig dag och SMHI fortsätter att varna för höga vattenflöden där.

Tisdagen väntas bringa skurar över de redan blöta områdena, dock ingenting som liknar stormen Dennis framfart. Mot fredagen, däremot, kommer ett nytt lågtryck med mer vind och regn.

I Svealand och södra Norrland väntas uppehåll. Norra Norrland får kyla och en del snö. (TT)

Världen

Två sjukhus i Aleppoprovinsen i norra Syrien träffades i ett syriskt-ryskt flyganfall på måndagen, uppger hjälporganisationen UOSSM.

Sjukhusen, som var de enda som fortfarande var i drift i området, tvingades stänga. Två personer ur det ena sjukhusets personal ska ha skadats vid anfallet, men inga dödsfall har rapporterats. (TT)

Drömmer du om ett liv i södra Italien? Då kanske Teora i Kampanien kan vara ett alternativ. För att tackla problemet med en krympande befolkning försöker staden locka potentiella invånare genom ett hyresbidrag, rapporterar CNN.

Flera städer i Italien har försökt att fresta nykomlingar genom att sälja hus för en euro (ungefär 10 kronor). Men Teora tror sig ha kommit på en ännu bättre plan.

Nykomlingar kan få ett hyresbidrag på 150 euro i månaden i två år om de flyttar till ett tomt hus, eller erbjudas 5 000 euro om de köper ett.

Haken? Köparen måste stanna i Teora i tre år och ha minst ett barn.

Teora har runt 1 500 invånare, många flydde staden efter en förödande jordbävning 1980. Varje år föds två nya invånare medan 20 äldre dör, enligt stadens borgmästare. (TT)