Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En natt med ett antal mindre polisiära händelser i Sjuhärad.

Sjuhärad

Under torsdagskvällen ska någon eller några personer gjort sig skyldiga till någon form av sabotage vid järnvägsstationen i Herrljunga.

Det var banarbetare vid järnvägen i Herrljunga som under torsdagskvällen upptäckte att någon eller några försökt bryta sig in i banverkets stationsskåp vid järnvägsstationen i Herrljunga.

– Det vi kan konstatera är att det gjorts ett försök till sabotage på banverkets stationsskåp. Dock har det inte lyckats fullt ut, men vi kommer skriva en anmälan om sabotage, säger Johan Petersson, inre befäl vid Alingsåspolisen.

I Tranemo ska en väktare av oklara anledningar ha fått ammunition överlämnat till sig av en okänd person. Detta skedde vid 02-tiden.

– Det kom en person på cykel och lämnade över ammunition till väktaren. Sedan lämnade cyklisten platsen. Det är lite oklart varför men han ville väl bli av med det, säger Jörgen Lindén, stationsbefäl vid polisen Borås.

En anmälan om brott mot vapenlagen upprättas.

Polisen har också upprättat en anmälan om försök till stöld efter att två misstänkta gärningsmän ska ha setts vid en bil.

– De ska troligtvis ha försökt bryta sig in i bilen men det är inte helt säkert. Sedan försvann de i en vit skåpbil, säger Lindén.

Sverige

En man i 30-årsåldern dog i en bilkrasch strax söder om Örebro på torsdagskvällen.

Mannen, som är hemmahörande i länet, körde i diket och skadades så svårt att han avled.

Polisen larmades om singelolyckan vid 22.37. Mannens anhöriga har underrättats. (TT)

Världen

Antalet avlidna i Wuhanviruset i Kina är nu uppe i 213, meddelar landets myndigheter. Nästan alla nya dödsfall, 42 av 43, registrerades i den värst drabbade Hubeiprovinsen på fredagen. Samtidigt bekräftades närmare 2 000 nya sjukdomsfall.

Uppgifterna kommer bara timmar efter att Världshälsoorganisationen WHO utlyst internationellt hälsonödläge.

Nästan 9 700 personer har bekräftats vara smittade i landet och ytterligare flera tusen misstänks bära på viruset.

Två av Kinas provinser – Shandong i öster och Heilongjiang i nordöst – uppmanar företag att skjuta på jobbstarten efter kinesiska nyårsledigheten till 10 februari, för att förhindra spridningen av viruset, enligt nyhetsbyrån Nya Kina. (TT)

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.