unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Det har varit en händelserik natt i området med bland annat ett väpnat rån mot en ICA-butik, misstanke om mordbrand, skadegörelse och ett par misshandelsfall.
Foto: Johan Nilsson/TT

Strax efter klockan 21 på lördagen larmades polisen till en Ica-butik i Ljung i Herrljunga kommun.

Enligt polisen ska två gärningsmän ha rånat butiken med en kofot och fått med sig kontanter.

För butiksinnehavaren, Christian Palmén, kommer rånet inte som något helt oväntat.

– Vi har ju tidigare haft inbrott i butiken och för varje inbrott så förbättrar vi larmsystemet. Så detta är väl ett steg som vi i framtiden kanske får vänja oss vid att rånarna slår till innan butiken larmats, säger han.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Räddningstjänst och ambulans larmades strax innan klockan 02 på natten till söndagen till Bollebygd med anledning av en fullt utvecklad brand i en sommarstuga.

När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av en fullt utvecklad brand.

– Vår personal såg hur lågor slog ut från fönster och taket på sommarstugan, säger Christian Karlsson, inre befäl på Särf.

Inledningsvis koncentrerade sig räddningstjänsten på att förhindra att elden skulle sprida sig till närliggande byggnader. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd och har i nuläget rubricerat ärendet som mordbrand.

Ett par vakter på nattklubben X&Y har under kvällen avvisat en man som varit för berusad. När mannen är på väg från klubben slår han i rent vredesmod sönder en fönsterruta till en närliggande butik. Vakterna griper in och håller honom kvar tills dess att polisen anländer.

Utanför Svenljunga festas det på rejält under lördagsnatten då E-type besöker Kullabergs festplats. Drygt 600 biljetter har sålts. Vid 00.40-tiden får polisen larm om en misshandel. När polisen kommer till platsen visar det sig att en kvinna fått en flaska slagen i huvudet.

Sverige

Två personer utsattes för grovt brott i Nyköping sent på lördagskvällen. Omkring 22.30 larmades polisen om två våldsbrott där den ena personen har skadats på kroppen med tillhygge och fick föras till sjukhus.

En annan person kom in till sjukhus med en misstänkt skottskada i ett ben. Personernas skadeläge är oklart.

Polisen är förtegen om vad som har hänt men uppger att de inte kan utesluta ett samband mellan händelserna som har skett i närheten av varandra i samma stadsdel.

TT: Är det någon som var ute efter just dessa personer?

Ja, det är inte så att allmänheten i Nyköping ska vara oroliga att drabbas av en sådan här händelse, säger Lars-Göran, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Strax efter klockan ett hade polisen ingen frihetsberövad eller misstänkt.

Vi har hittat vittnen som vi förhör, vi har förhört de inblandade, vi har sökt med våra hundar och har gjort brottplatsundersökningar. Det är där vi är nu, säger Lars-Göran Nilseryd,

Händelserna rubriceras i nuläget som synnerligen grov misshandel, men de kan komma att ändras. (TT)

Världen

Över 2 000 smittade och minst 56 avlidna. Siffran för drabbade av coronaviruset skrivs kontinuerligt upp.

I Peking uppmanas invånarna att sluta skaka hand och under söndagen blev Kanada nästa land att rapportera att viruset nått dit.

Det första dödsfallet utanför Hubeiprovinsen rapporterades på söndagen, när en äldre man i Shanghai uppgavs ha avlidit till följd av att smittas av coronaviruset.

Från Kina kommer ständigt nya uppmaningar och reseförbud. I Wuhan, där smittan först identifierades, har hårda regler införts och från söndag har i stort sett samtliga privatbilar körbud inne i staden.

"Skaka inte hand"

Femmiljonersstaden Shantou i södra Kina kommer från och med måndag att delvis stängas ner. Alla bilar och fartyg in till hamnstaden kommer att stoppas, meddelar myndigheterna. Lokaltrafiken ska ställas in och alla som anländer med tåg kommer att testas och sedan uppmanas att åter lämna staden. Allt för att begränsa ytterligare smittospridning.

Invånarna i Peking fick på söndagsmorgonen ett sms där de uppmanades att sluta ta i hand, och i stället använda en traditionell kinesisk hälsning utan direktkontakt mellan människor.

Senare på dagen meddelade staden Tianjins ledning att alla långfärdsbussar med start på måndagen kommer att hindras åka in eller ut ur 15-miljonersstaden. Tianjin följer därmed huvudstaden Peking, som stoppar alla långfärdsbussar till och från andra provinser från och med söndag. (TT)

Läs mer

Misstänkt mordförsök i Borås: Skott gick in genom fönster till bostad

Skottlossning i Borås

Misstänkt mordförsök i Borås: Skott gick in genom fönster till bostad

Uppgifter till BT: Han bor i beskjutna lägenheten ✓ Stort pådrag under natten

Varningen: Trafikstörningar och långa restider när rondellen asfalteras

Borås

Varningen: Trafikstörningar och långa restider när rondellen asfalteras

Trafikverket: ”Alltid ovisst.”

Borås

Olycka: Bil körde i diket – med tre kraftigt berusade vuxna och ett barn

Vid 18 kallades polis och räddningstjänst till Pickesjön där en bil kört i diket.

Anders Brolin tillsammans med företrädaren Tony Hansen. Arkivbild.

Kind

Tranemo: Han blir ny ordförande i kommunstyrelsen – ”Har partiet i ryggen”

”Det är spännande – och lite absurt”

Föräldraparet tänker gå till Europadomstolen för att bli rentvådda.

Herrljunga

Barnen omhändertogs felaktigt – ”Det får inte hända igen”

Föräldrarna kämpar för att få upprättelse

Magnus Haglund.

Sport

Förre Elfsborgstränaren drabbad av corona: ”Mår allmänt skit”

Berättar för Hallandsposten.