Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

Under natten ska tre män ha brutit sig in i ett garage i Ulricehamn.

Sjuhärad

En person i Ulricehamn larmade polisen om tre män som gjort inbrott i ett garage i Ulricehamn vid 02-tiden på måndagen. Enligt polisen ska de ha fått med sig en del stöldgods, ingen misstänkt har gripits.

Sverige

En person har förts till sjukhus efter ett rån utomhus på Ekerö i södra Stockholm. Personen blev i samband med rånet slagen och skuren med ett vasst föremål i vaden, skriver polisen på sin hemsida.

Larmet om händelsen kom strax efter 22 på söndagskvällen och när polisen kom till platsen greps en person som nu är misstänkt för grovt rån.

Det är oklart hur allvarliga skador offret har. (TT)

En man i 20-årsåldern har gripits, misstänkt för att vara inblandad i bedrägerier mot äldre kvinnor i Sölvesborg i helgen, uppger Sveriges Radio P4 Blekinge.

Under söndagskvällen kom sex anmälningar in. I samtliga av fallen har de utsatta kvinnorna varit födda på 1920-talet.

Enligt anmälningarna har okända personer ringt och utgett sig för att vara från polisen. De har bett om tillgång till kvinnornas bankkort eller att målsäganden ska föra över pengar. I minst två av fallen har även falska poliser gjort hembesök hos de äldre kvinnorna. Vid ett tillfälle lyckades dom få med sig kontokort, smycken och kontanter. (TT)

Världen

Tre unga män hittades dödade i Seven Kings, Ilford, östra London, under söndagskvällen.

Polis och ambulans larmades angående ett bråk och när patrullen anlände till platsen hittades tre män i 20–30-årsåldern, uppger brittiska Telegraph.

– Utredningen är i ett tidigt skede, men troligtvis kommer detta utredas som ett trippelmord, säger polischefen Steve Clayman i ett uttalande till pressen.

Ingen har ännu gripits misstänkt för morden men en massiv jakt pågår just nu i London.

Förra årets knivmördades 90 personer i London vilket anses var ett av de blodigaste åren i modern tid. (TT)

Den tidigare ekonomiministern Luis Arce är en av presidentkandidaterna i valet i Bolivia i maj, meddelar landets tidigare president Evo Morales.

– (Han är en) kombination av stad och landsbygd för att fortsätta förändringsprocessen, säger Morales och fortsätter:

– Vår bonderörelse exkluderar inte människor och marginaliserar inte människor.

Landets interrimregering har förbjudit Morales själv från att ställa upp, och har utfärdat en arresteringsorder om han skulle komma tillbaka från sin exil i utlandet. (TT)