Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polisen hittade bland annat narkotika och en batong i en bil som stoppades i Svenljunga kommun.
Publicerad 13 januari 2020

Här saknas innehåll

Sjuhärad

En polispatrull kontrollerade en personbil i Östra Frölunda vid 01.-30-tiden på måndagen. Den manlige föraren ska ha haft på sig en batong och en kvinnlig passagerare ska ha haft på sig en okänd mängd narkotika samt en kniv. Polisen har upprättat en anmälan om bland annat drograttfylleri och brott mot knivlagen.

Annons

Sverige

En kraftig explosion inträffade vid 01-tiden på måndagen i en fastighet på Östermalm i Stockholm.

Explosionen, som hördes flera kilometer bort, orsakade omfattande skador på flerfamiljshuset och fordon som stod parkerade i närheten.

– Vi bedömer att det är i eller vid bostadshuset som explosionen har skett men var exakt är oklart ännu. Det finns skador på fordon parkerade i närheten men det är troligen inte i dem som explosionen har skett, säger Mats Eriksson, presstalesperson vid polisen i Stockholm.

Det finns inga uppgifter om några personskador. Nationella bombskyddet och polisens tekniker var vid 02-tiden på väg till platsen. En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse har inletts. (TT)

En explosion detonerade i Uppsala vid 03-tiden natten till måndag.

Detonationen hördes över stora delar av Uppsala och polisen har spärrat av en detonationsplats i centrala delarna av staden och undersöker platsen, uppger de på sin hemsida.

Enligt uppgifter till Aftonbladet är det ännu oklart vad som har smällt och det finns inga uppgifter om skadade. (TT)

Världen

En militärbas i Irak, där även amerikanska soldater är stationerade, har beskjutits med raketer. Minst fyra irakiska soldater skadades i attacken, uppger militärkällor.

Annons

Åtta raketer av typen Katjusja avfyrades mot flygbasen al-Balad, cirka åtta mil norr om huvudstaden Bagdad, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Majoriteten av de amerikaner som befunnit sig på den irakiska basen har nyligen lämnat området på grund av konflikten med grannlandet Iran.

– Det finns inte fler än 15 amerikanska soldater och ett enda plan på al-Balad, säger en militärkälla till AFP.

Ingen grupp har tagit på sig attacken. (TT)

Dödssiffran stiger efter vulkanutbrottet på White island i Nya Zeeland.

"Polisen kan bekräfta att ytterligare en person dog på ett australiskt sjukhus i går kväll till följd av skador från Whakaari-/White island-utbrottet," säger polisen i ett uttalande.

18 personer har nu bekräftats döda efter utbrottet den 9 december, dessutom saknas två som också förmodas ha omkommit. 47 personer, de flesta australiska turister, befann sig på ön under utbrottet. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons