Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Misstänkt grovt rattfull körde ned träd i Borås. Polis hittade ecstasy vid husrannsakan.

Sjuhärad

Strax före klockan 02 på natten till lördagen kom larm om en singelolycka med personbil vid Annelundsmotet i Borås. Olyckan inträffade mellan själva motet och Pinocchio-statyn. Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

Räddningstjänsten uppger att bilföraren, som var ensam i bilen, körde ner ett antal mindre träd. Bilen stannade sedan på vägbanan. Men ingen person fördes till sjukhus med ambulans, enligt SOS Alarms händelseinformation.

– Han misstänks ha kört påverkad och är medtagen för kroppsbesiktning, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Provresultatet blev 0,66 milligram alkohol per liter utandningsluft, vilket motsvarar 1,32 promille alkohol i blodet. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks för grovt rattfylleri och polisen tog hans körkort.

Vid klockan 03.40 kontrollerade polis tre unga män i en bil på Norrby i Borås. Alla tre, som är i 20-årsåldern och är kända av polisen sedan tidigare, misstänks ha varit påverkade av narkotika.

– Man hittar även narkotika på en av de här killarna. Man gör husrannsakan (i både bil och bostad) och hittar ett 80-tal ecstasy-tabletter, säger Joakim Danz, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Den senare mannen misstänks för narkotikainnehav i överlåtelsesyfte. Han greps inte, detta på grund av hans låga ålder (under 18 år gammal).

– Han kommer att kallas in till förhör, säger Danz.

En husvagn brann på E20 i höjd med Fötene norr om Vårgårda på natten till lördagen.

Larmet om branden kom klockan 00.29. Räddningstjänst och polis skickades till platsen, men inte ambulans.

Branden ska ha varit fullt utvecklad, enligt SOS Alarms händelseinformation. Trafiken uppges ha påverkats och Trafikverket satte prognosen för när arbetet kunde vara färdigt till klockan 01.30.

Polisen har ingen misstanke om brott.

Och på Norrby ska en butik ha utsatts för inbrott. Polis skickades dit strax efter klockan 06 efter att inbrottslarmet gått.

Världen

Ett nytt flyganfall mot milisgruppen Hashed al-Shaabi har utförts i Irak, dagen efter att den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani dödades i en drönarattack i landet.

Enligt irakisk stats-tv utfördes den nya attacken av USA och målet ska ha varit en person i ledarskapet i Hashed al-Shaabi. Men enligt ett uttalande från milisgruppen befann sig bara vårdpersonal i konvojen, och inga höga ledare. Washington har ännu inte kommenterat händelsen.

Attacken ska ha riktats mot en militärkonvoj med tre bilar där sex personer ska ha dödats, och tre är kritiskt skadade, uppger en irakisk armékälla för Reuters.

Flyganfallet utfördes i närheten av Taji-arenan norr om Badgad, strax efter klockan 01, lokal tid.

Attacken skedde dagen efter ett annat amerikanskt drönaranfall i Irak, där den irakiske Hashed al-Shaabi-ledaren Abu Mahdi al-Muhandis dödades tillsammans med den iranske toppgeneralen Qassem Soleimani. (TT)