1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En person ska ha blivit misshandlad utomhus i Svenljunga.
Utanför Borås började en personbil brinna under färd.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Polisen larmades om ett bråk på en adress i Svenljunga vid 23-tiden på måndagen. Där ska en person blivit misshandlad av minst två andra personer. Enligt polisen fick målsägande lindriga skador. En anmälan om misshandel har upprättats.

Strax innan midnatt fick räddningstjänsten in larm om en brand i en personbil längs Bredaredsvägen. Branden ska ha inträffat under färd, men ingen person kom till skada.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Sverige

En man har skjutits i Rinkeby i norra Stockholm. Polisen larmades vid 00.30 och mannen hittades i en bil. Omständigheterna kring skjutningen var strax innan klockan 02 inte helt klara.

– Det är en yngre man som är skjuten. Vi jobbar på platsen för att försöka få mer information, säger Tomas Ibstedt, vakthavande befäl vid polisen.

Den skjutne är förd till sjukhus, han vårdas för allvarliga skador. Ingen misstänkt gärningsman är gripen. (TT)

Den svenska second hand-marknaden har medvind. De fem största organisationerna på området har under 2019 ökat sin försäljning med 15 procent, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

De fem största ideella organisationerna inom handeln – Erikshjälpen, PMU, Myrorna, Röda Korset och Stadsmissionen – har en sammanlagd omsättning på runt 1,5 miljarder kronor i år, enligt Ekots sammanräkning. Samtliga har expansionsplaner med nya butiker och utökade e-handelslösningar. (TT)

Världen

Antalet döda i ovädret Phanfone som svepte in över centrala Filippinerna över julhelgen har nu nått 50. Fem personer saknas fortfarande, och 147 har skadats.

Med hårda vindar och omfattande regn förstördes byggnader och infrastruktur främst på Visayaöarna, och påverkade över 2 miljoner människor.

Omkring 80 000 evakuerade kommer att få tillbringa nyårsaftonen i nödläger. Tyfonen är det dödligaste ovädret som drabbat Filippinerna i år. (TT)

Storbritannien höjer minimilönen med mer än 6 procent. Från 1 april nästa år tjänar man minst 8,74 pund i timmen, motsvarande cirka 107 kronor.

Enligt regeringen innebär höjningen att landet är på väg mot målet att minimilönen ska vara 60 procent av medianinkomsten.

"Hårt arbete ska alltid löna sig, men under allt för lång tid så har folk inte sett de löneökningarna de förtjänar", säger premiärminister Boris Johnson i ett uttalande. (TT)

Läs mer

Skolstarten

Rektorns besked: Så blir hösten på högskolan

”Distans när det går, campus när det behövs”.

Borås

Enhetschefen: ”Det handlar om ett samspel”

”Sköter sig de boende och det fungerar så renoverar vi”

Bollebygd

Sommarlovet går som en dans

Sista veckan på sommarlovet har barnen samlats hos Bollebygds IF för att dansa.

Borås

JUST NU: Lastbil fastnade på järnvägen

En lastbil körde in i en stolpe på järnvägsövergången vid ridhuset i Borås.

Sport

TV: Se Elfsborgs alla mål här – står för makalös assist

Elfsborg bjuder på show mot Falkenberg.

Kind

Svenljungapolitikernas fred är över: ”Demokratin är så pass viktig”

Nästa gång det blir sammanträde i kommunfullmäktige är det fritt fram för debatt igen.