Annons
Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.
Publicerad 13 december 2019

Här saknas innehåll

Sjuhärad

En polispatrull stoppade en personbil på Landalagatan i Borås strax före klockan 04 på fredagen. Föraren, en kvinna i 20-årsåldern, ska ha varit påverkad och fick följa med in till stationen. Hon misstänks nu för bland annat drograttfylleri och narkotikabrott genom innehav.

Annons

Sverige

Ett stort polispådrag skickades till Jordbro i Haninge kommun efter rapporter om att "flera personer varav vissa med tillhyggen verkar ha en konflikt", skriver polisen.

Patrullerna kunde på plats dock gripa endast en man. Ett antal andra ska till fot ha lämnat området.

Den gripne är enligt polisen misstänkt för att ha uttalat "vissa hot", och var även så berusad att han omhändertas med anledning av det. (TT)

Renar är viktiga för klimatet visar forskning från Göteborgs universitet, rapporterar P4 Dalarna.

Genom de växter som renarna betar hjälper de till att bromsa klimatförändringarna.

Det blir alltmer växtlighet och buskar i fjällvärlden och i Arktis, något som är negativt för klimatet, enligt forskaren Robert Björk som står bakom forskningen.

– Den solinstrålning som sker i fjällen absorberas lite mer så att man får en lokal temperaturhöjning. Det är därför det överlag är så mycket varmare i Arktis i dag, säger han till radion. (TT)

Världen

Storbritanniens premiärminister får fortsätta att styra landet. Långt innan alla valdistrikt är räknade visade siffrorna på en storseger för Boris Johnsons Tories.

Annons

– Det här är ett tydligt mandat för regeringen att fortsätta sitt arbete, sade Johnson inför sina anhängare sedan han med god marginal vunnit sin egen valkrets, Uxbridge.

Johnson sade att resultatet även gav regeringen ett tydligt mandat att genomföra utträdet ur EU. (TT)

Omkring 5,5 miljoner människor hotas av hungersnöd i Sydsudan, där både översvämningar och torka har förstört skördar och dödat mängder av boskap, varnar FN:s livsmedelsprogram WFP. Under första halvan av nästa år kommer det enligt WFP att behövas motsvarande drygt 2,5 miljarder kronor till akut livsmedelshjälp och för att avvärja en annalkande massvält i landet.

– Vi måste placera ut livsmedel i förväg runt om i landet under de kommande två till tre månaderna, säger Matthew Hollingworth, WFP:s landchef.

I oktober förklarade regeringen undantagstillstånd i flera regioner i landet.

Redan i år har den akuta undernäringen i Sydsudan ökat till 16 procent bland barn under fem år, från 13 procent i fjol. (TT)

Cecilia KarlssonSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons