Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Två anhållna för tågklottrande. Man gripen för slag mot polis.
Publicerad 8 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Två unga män greps i Borås sent på lördagskvällen.

– De har varit och klottrat på ett par tåg vid Bockasjögatan. De flydde från platsen när de förstod att vi var i närheten, men vi fångade in dem, säger Aki Kononen, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

Männen, som är 18 och 19 år gamla, misstänks för skadegörelse alternativt grov skadegörelse. De förhördes och anhölls under natten till söndagen.

– Det är ganska mycket klottrat, det är två tåg och ganska stora kostnader, säger Kononen tidigt på söndagsmorgonen.

En man i 20-årsåldern misstänks för våld mot tjänsteman utanför McDonald's i centrala Borås.

– Han har slagit till en polis. Polismannen klarade sig oskadd, säger Aki Kononen, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Mannen misstänks för våld mot tjänsteman och greps klockan 03.16 på natten till söndagen.

– Det var i samband med att han skulle avvisas som han satte sig till motvärn och började rikta slag mot kollegorna, säger Kononen.

En man blev slagen av en okänd man på Stora Brogatan i centrala Borås i natt, i samband med ett bråk. Gärningsmannen hade lämnat platsen när polisen kom dit. En anmälan om misshandel har skrivits och polisens presstalesperson, Ulla Brehm, informerar om att vittnen finns och att det inte finns några uppgifter om personskador.

Sverige

En person har förts till sjukhus med allvarliga skador efter ett misstänkt mordförsök på Lindholmen i Göteborg.

– Brottet har skett utomhus, säger Martin Hallberg, vakthavande befäl i vid polisen.

Personen ska ha skadats av någon form av tillhygge och larmet kom in vid 00.30-tiden. Polisen vill inte berätta några fler detaljer om den skadade, och man är också förtegen när det gäller vad för slags tillhygge som användes.

Annons

Ingen person är gripen. Polisen är vid 02.30-tiden kvar på platsen för teknisk undersökning. (TT)

En skottskadad kvinna i 20-årsåldern påträffades av en slump på Ingarö utanför Stockholm av ambulanspersonal som var på där i ett annat ärende.

Kvinnan var vaken och talbar och uppgav för polisen, innan hon fördes till sjukhus för vård, att skjutningen skett utomhus. Polisen har nu hittat en plats där skjutningen tros ha skett och två personer har gripits.

– Vi har lokaliserat brottsplatsen och det är inomhus. Den är avspärrad och teknisk undersökning pågår. Två personer har gripits skäligen misstänkta för försök till mord, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen, till TT. (TT)

Världen

Över 40 människor har omkommit i samband med en fabriksbrand i New Delhi i Indien. Branden inträffade i en flervåningsbyggnad där arbetare låg och sov, enligt brandkåren.

I fabriken tillverkades handväskor, och mycket råmaterial förvarades i byggnaden som gjorde att branden kunde sprida sig snabbt, rapporterar lokala medier.

Branden utbröt tidigt på morgonen i en stadsdel med trånga gränder fyllda av många små tillverknings- och förvaringsanläggningar.

– Vi har räddat minst 50 personer, säger New Delhis biträdande brandchef Sunil Choudhary. (TT)

Ett stort polispådrag kallades till en gata i närheten av Nationalpalatset i Mexico City, där presidenten bor, efter en skottlossning på lördagen. En man ska ha öppnat eld på en innergård till en byggnad vid gatan.

När polisen kom till platsen fanns fyra personer skottskadade på innergården. Polisen sköt då mot mannen, som sedan hittades död bredvid två andra avlidna. En av de skadade avled på väg till sjukhus.

Annons

I samband med larmet kallades fler än 100 poliser till platsen, och gatan spärrades av.

President Andrés Manuel López Obrador var på en resa vid tillfället. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Linus DahlbäckSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons