Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misshandel i centrala Ulricehamn. Allvarlig villabrand i Alingsås.
Publicerad 7 december 2019
Foto: Johan Nilsson/TT

Västsverige

En man i 25-årsåldern greps i Ulricehamn under natten till lördagen.

Han misstänks ha misshandlat en annan ung man. Den senare fördes till sjukhus med ambulans för kontroll.

Annons

Polisen larmades klockan 01.20 och misshandeln ska ha skett utanför ett uteställe i centrala Ulricehamn.

– Parterna var berusade, säger Aki Kononen, stationsbefäl vid Boråspolisen.

En kvinna fördes till sjukhus efter en villabrand i Alingsås under natten, meddelar polisen. Hon har svåra skador, enligt Aftonbladet.

Enligt tidningen kom larmet om branden strax före klockan tre natten mot lördag och tre personer ska ha befunnit sig i huset.

När räddningstjänsten kom till platsen hade två av dem tagit sig ut på egen hand medan den tredje hämtades ur villan av rökdykare och fördes till sjukhus.

Polisen har inlett en förundersökning om mordbrand, men påpekar att orsaken till branden fortfarande är oklar.

– Det kan vara så att branden är anlagd men det är för tidigt att säga, säger polisens vakthavande befäl Martin Hallberg till Aftonbladet. (TT)

En svårt skadad man i 50-årsåldern hittades på fredagskvällen på en parkering i Gislaveds kommun, rapporterar Aftonbladet.

– Han hade svåra skador och dog på sjukhus. Vi vet inte vad som har hänt, säger Martin Detterström, vakthavande befäl vid polisens regionledningscentral, till tidningen.

Polisen utreder händelsen som mord, men utesluter inte att det kan handla om en olycka. (TT)

Världen

Annons

Antalet personer som dödats vid en attack i centrala Bagdad stiger.

Minst 19 personer har dödats, och 70 har skadats, uppger polis och vårdpersonal, när okända gärningsmän, beväpnade med skjutvapen och knivar, attackerade ett högkvarter för regimkritiska demonstranter.

Fler än 400 personer har dödats och 20 000 skadats sedan de regeringskritiska protesterna inleddes i början av oktober i Bagdad och andra städer. (TT)

En saudisk militär vid flygvapnet utbildades på en marinbas i Florida.

I en skolbyggnad i fredagsgryningen drog han vapen och öppnade eld. Minst fyra personer dödades innan han sköts ihjäl.

Dödsskjutningarna inträffade i den byggnad där marinbasen Pensacola har ett stort studiekomplex. Den saudiske militären tillhör Saudiarabiens flygvapen, som ofta samarbetar med marinbasen i den amerikanska delstaten Florida.

Polis säger att mannen rörde sig på två våningar i skolbyggnaden. Det första larmet kom klockan 06.51 lokal tid, och några minuter senare var de första poliserna från Escambias sheriffkontor på plats. Gärningsmannen sköts ihjäl av en biträdande sheriff.

Floridas guvernör Ron DeSantis säger att den misstänkte gärningsmannen ingår i ett utbildningsprogram som länge pågått med Saudiarabien.

Motivet till dådet är ännu okänt. Men DeSantis vädrade oro över dödsskjutningen, den andra på en amerikansk militärbas inom en vecka. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons