1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Brand i förråd söder om Vegby.
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En mindre fristående byggnad brann vid Säm söder om Vegby på onsdagskvällen.

Larmet kom klockan 22.12. Byggnaden, ett fristående vedskjul/förråd, ska ha varit helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

– Det blir totalt nerbrunnet, säger Peder Liljeroth, räddningschef i beredskap vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Räddningstjänst från Dalstorp, Vegby, Ulricehamn och Borås deltog i insatsen. Inledningsvis är det oklart hur branden startat.

Men den ska vara under kontroll.

– Det finns ingen risk för spridning. Vi har varit där och släckt ner och räddat lite ved och någon snöslunga, säger Liljeroth klockan 23.

Räddningstjänsten har inga uppgifter om att någon person skadats.

Sverige

En man i 35-årsåldern har hittats skjuten utomhus i västra Västerås. Området är avspärrat i väntan på teknisk undersökning, men polisen har ingen misstänkt.

Offret fördes till sjukhus med skador i benet som beskrivs som inte livshotande.

"Händelsen rubriceras som grov misshandel och grovt vapenbrott", skriver polisen på sin sajt. (TT)

En misstänkt explosion har skett vid en fastighet i Traneberg i västra Stockholm, rapporterar Expressen. Polisen har inlett en förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse.

– Klockan 23.48 fick vi larm om att någon hört en smäll. När vi kom till platsen visade det sig att det var fönsterrutor som var trasiga på en fastighet, säger polisens presstalesperson Per Fahlström till TT.

Nationella bombskyddet och polisens tekniker har i natt genomfört teknisk undersökning vid den misstänkta brottsplatsen.

– Vad som exploderat är ännu för tidigt att säga, säger Per Fahlström.

Ingen person ska ha skadats i samband med smällen. (TT)

Världen

En person har omkommit och minst fem saknas efter översvämningar i nordöstra Spanien.

Kraftigt regn har orsakat översvämningar och skred. Många vägar i området blivit obrukbara och både tåg och flyg har ställts in. Tusentals hushåll är utan el.

Ovädret har även drabbat södra Frankrike. Det franska järnvägsbolaget SNCF meddelar att det inte kommer att gå några tåg mellan Montpellier och Toulouse respektive Spanien tills åtminstone den 4 november. (TT)

Facebooks vd Mark Zuckerberg säger att han kan tänka sig att omvärdera beslutet att lansera kryptovalutan libra om den inte får myndighetsgodkännande i USA.

Under onsdagen frågades Zuckerberg ut i representanthusets finansutskott om den digitala valutan.

– Om vi i slutändan inte får godkännande kommer vi inte längre att vara en del av projektet, sade Zuckerberg enligt CNN.

Facebook-vd:n fick inte bara svara på frågor kopplade till libran utan även stå till svars för företagets agerande inom andra områden.

– Du är beredd att köra över vem som helst – dina konkurrenter, kvinnor, färgade, till och med vår demokrati, sade utskottets ordförande Maxine Walters i sitt öppningsanförande. (TT)