Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En man ska ha blivit misshandlad i centrala Borås.

Två bilar började brinna under natten, varav ett fordon under färd.

Sjuhärad

En ordningsvakt ska ha uppmärksammat en misshandel vid Hallbergsplatsen vid 01.45-tiden på lördagen. Enligt polisen ska målsägande klarat sig utan några allvarligare skador, men man ej kunnat höra mannen om händelsen ännu.

En personbil, som hittades vid sidan av en landsväg utanför Seglora, förstördes i en brand vid 01-tiden. Några timmar senare fick räddningstjänsten larm om en personbil som börjat brinna under färd mellan Asklanda och Bredared. Ingen person kom dock till skada.

Sverige

Två män har gripits, misstänkta för att tillsammans med en tredje man ha hotat till sig en bil i Hammarbyhöjden i södra Stockholm på fredagskvällen, uppger polisen. Polisen använde bland annat helikopter i jakten på gärningsmännen, och kunde i Farstaområdet få syn på de misstänkta.

– Där lyckades vi gripa två av tre och vi anträffade en pistol och hittade även bilen, säger Fredrik Andersson vid polisen.

De gripna misstänks för grovt rån. (TT)

En 18-årig man åtalas för att ha mördat en 50-årig kvinna med en yxa i Norrsundet norr om Gävle i mars, rapporterar lokala medier.

Mannen berättade för kompisar att han dödat henne, och i en inspelning med en vän säger han att det inte fanns någon speciell anledning, mer än att han störde sig på henne.

En 27-årig man åtalas för grovt skyddande av brottsling sedan han hjälpt till att försöka att undanröja bevis, bland annat försökte de bränna upp yxan. (TT)

Världen

Orkanen Dorian har ökat i styrka och klassas nu som en kategori 4-orkan på en femgradig skala, uppger det amerikanska orkancentret NHC.

Dorian befann sig under fredagskvällen lokal tid omkring 60 mil öster om nordvästra Bahamas med vindar på uppemot 60 meter per sekund.

I Bahamas har man börjat evakuera folk inför orkanen som väntas nå landets nordvästra öar om ett par dagar. (TT)

Den franska vinproduktionen förväntas minska med 12 procent i år, meddelar landets jordbruksdepartement.

Vinproduktionen har tagit stryk av den kalla våren som följdes av extrema värmeböljor under sommaren.

Totalt uppskattas produktionen uppgå till 4,3 miljarder liter vin 2019. Motsvarande siffra förra året var 4,9 miljarder liter. Och det är ungefär fyra procent under den genomsnittliga produktionen de senaste fem åren, enligt jordbruksdepartement. (TT)