Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades

En natt utan några större nyhetshändelser i Sjuhärad.

En bil, med en tonåring bakom ratten, voltade utanför Uppsala.

Sjuhärad

En polispatrull stoppade en personbil längs Åsbogatan i centrala Borås sent på onsdagskvällen. Då föraren verkade påverkad fick han följa med in till stationen för provtagning och förhör. Mannen, som är i 30-årsåldern, misstänks nu för drograttfylleri.

Sverige

En bil som kördes av en pojke i 15-årsåldern hamnade i ett dike norr om Uppsala och voltade när pojken försökte komma undan från polisen.

Enligt polisens sajt är föraren född 2004, han misstänks bland annat för olovlig körning. Med i bilen fanns ytterligare två personer, födda 2005 och 2006.

Samtliga tre fördes till sjukhus för kontroll, men ingen är allvarligt skadad. Barnens vårdnadshavare är underrättade. (TT)

En polis i Norrtälje skadades i samband med att en misstänkt rånare skulle gripas.

– Ett tidningsbud blev under knivhot avtvingad sin bil. Vi korn på den här bilen, och i samband med att vi skulle stoppa den backade gärningsmannen in i polisbilen varpå ena kollegan ådrog sig skador så att hon fick åka med ambulanshelikopter till sjukhus, säger Mikael Pettersson vid Stockholmspolisen.

Polisen är inte allvarligt skadad och tidningsbudet klarade sig utan fysiska skador.

Den misstänkte, en man i 25-årsåldern, greps. (TT)

Världen

Kubas turistnäring har drabbats hårt av USA:s hårdare sanktioner mot landet. Under juli månad minskade antalet turister i landet med 23,6 procent jämfört med fjolåret.

Den amerikanska turismen till landet tog fart sedan den tidigare presidenten Barack Obama lättade på sanktionerna 2014. Men när Donald Trump tillträdde förbjöd han 2017 individuella resor till Kuba.

I juni skärpte USA sanktionerna ännu mer, genom att förbjuda gruppresor till landet. (TT)

Den mexikanska regeringen är oroad över USA:s skärpta regler för migrantfamiljer.

Donald Trumps regering har aviserat nya regler som slopar taket för hur länge migrantfamiljer med barn kan hållas i förvar medan rättsväsendet tar ställning till deras asylansökan.

Det mexikanska utrikesdepartementet har i ett skriftligt uttalande uttryckt oro och skriver vidare att man överväger juridiska vägar för att hindra förslaget att bli verklighet.(TT)