Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

Ingen misstänkt person har ännu gripits för skjutningen på Hulta under onsdagskvällen.

Efter branden i Hässleholm räknar Trafikverket med stopp i tågtrafiken i flera dygn.

Sjuhärad

Polisen fick in larm om skottlossningen strax efter klockan 22. En man hittades skjuten i benet, men hans skador ska ej vara livshotande. Ingen misstänkt har gripits.

Sverige

Onsdagens kraftiga brand intill järnvägen i Hässleholm har orsakat omfattande skador på spår och ledningar och all tågtrafik har stoppats. Trafikverket räknar med att det kan ta flera dagar att reparera skadorna, prognosen är att trafiken kan komma igång igen tidigast på måndag norrut från Hässleholm, på södra stambanan och Markarydsbanan. I nuläget finns ingen prognos för södergående trafik.

Polisen i Östersund grep under onsdagsförmiddagen en man i en bil, efter larm om att han betett sig underligt.

Det som först såg ut som en trafikförseelse ändrades successivt och på kvällen anhölls mannen, misstänkt för förberedelse till mord, skriver polisen på sin sajt.

Den ändrade brottsrubriceringen beror på inkomna uppgifter och beslag som gjordes i bilen, enligt polisen, som med hänvisning till att utredningen är i ett känsligt läge inte vill lämna ytterligare information om händelsen. (TT)

Världen

Minst sex poliser har skjutits av en gärningsman som förskansat sig i en bostad i Philadelphia i USA.

Det började med ett larm för att gripa en person misstänkt för narkotikabrott i en bostad, uppger CBS Philly , vid 16.30 lokal tid. Någonting gick dock fel och en gärningsperson öppnade eld.

Enligt lokala medier hamnade flera poliser i en låst situation inne i huset, eventuellt ihop med några misstänkta de tänkte gripa. Det beskrevs som en befarad gisslansituation.

Sent på kvällen lokal tid meddelar polisen att en specialinsatsstyrka, Swat, lyckats få ut två poliser ur byggnaden. Kort därefter kom beskedet att den misstänkte gärningsmannen gripits. (TT)

Den som vill bestiga Mount Everest måste först bevisa att han eller hon är en erfaren bergsklättrare, och tidigare ha bestigit ett berg i Nepal på minst 6 500 meter.

Denna rekommendation till Nepals regering har tagits fram av en expertpanel i ett försök att minska antalet dödsolyckor, rapporterar BBC.

Panelen föreslår också att priset för tillståndet att bestiga världens högsta berg höjs från drygt 100 000 till motsvarande uppemot 350 000 kronor. (TT)