Nyheter

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Nyheter Artikeln publicerades
Foto: Johan Nilsson/TT

En person till sjukhus efter olycka söder om Svenljunga. Bilbrand i Borås.

Sjuhärad

Sent på lördagskvällen kom larm om en singelolycka med personbil mellan Svenljunga och Holsljunga. I bilen ska tre personer ha färdats, enligt räddningstjänsten.

– Bilen hade voltat. Alla personerna var ute ur bilen när räddningstjänsten kom till platsen. De var vakna och talbara, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Larmet om olyckan på väg 1531 vid Stora Kvarnsjön kom klockan 23.13. Bilen låg på taket vid sidan om vägen. Förutom räddningstjänst skickades ambulans och polis dit.

– Föraren ligger i ambulans och klagar över nack- och ryggsmärtor. De andra vet jag inte om de kommer att tas med för kontroll. Vi kommer att lämna när polisen är framme om cirka fem minuter, säger Larsson klockan 23.50.

Senare uppger SOS Alarms händelseinformation och räddningstjänsten att det totalt var en av de inblandade som fördes till sjukhus med ambulans. Polisen har ingen misstanke om brott i samband med olyckan.

Strax efter midnatt mot söndagen kom larm om brand i personbil på Sjöbo i Borås.

Räddningstjänst skickades till branden vid Barnhemsgatan. Tre bilar brann på platsen.

– Och så var det en som blev värmepåverkad och fick lackskador, säger Christer Larsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Branden är släckt. Polisen har gjort en anmälan om skadegörelse genom brand.

– Det tar ju inte eld av sig självt. Några personer hade varit synliga, men man kunde inte härleda det till något, säger Ulf Andersson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Ingen person skadades vid branden.

Sverige

Ett tiotal bilar brändes under natten i Östberga i södra Stockholm. Polis och räddningstjänst larmades av flera personer som sett bränderna, och vid 02-tiden var flammorna bekämpade.

– När vi kom dit var det mycket människor på plats och ett tiotal bilar stod i brand. Men det är släckt nu, säger Christer Eriksson, ledningsoperatör på Storstockholms brandförsvar, till SVT.

Polisen har skrivit en anmälan om grov skadegörelse. Enligt Aftonbladet brann nio bilar i samma område tidigare i juni. (TT)

Världen

Nyzeeländska myndigheter utfärdade en kortvarig tsunamivarning efter ett jordskalv med magnituden 7,2 i Stilla havet.

Efter en stund drogs slutsatsen att eventuella vågor från skalvet är ofarliga.

Jordbävningen inträffade nästan 1 000 kilometer norr om Nordön. Skakningarnas centrum låg nära Kermadec-öarna, som tillhör Nya Zeeland men som är obefolkade sånär som på en forskningsstation. (TT)

 

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.