1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Här är nattens händelser - lokalt och i omvärlden

Ungdomar försökte rycka väska i centrum. Misstänkt drograttfylla i centrum.
Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT

SJUHÄRAD

En kvinna har blivit påhoppad av två ungdomar i centrala Borås.

– De har försökt rycka hennes väska, men har misslyckats med detta, säger Markus Johansson, stationsbefäl vid Boråspolisen.

ERBJUDANDE!

Allt innehåll på bt.se, appen MinBT och e-tidning alla dagar. 3 månader för endast 99 kr! (ord pris 597 kr)

Ungdomarna, två tjejer, ska sedan ha sprungit från platsen.

– Vi har sökt i området efter dem men inte hittat någon, säger Markus Johansson.

Polisen rubricerar händelsen som försök till stöld. Brottet ska ha skett vid halv ett-tiden på natten mot fredagen.

Polisen stoppade under natten en bilist på Göta. Bilföraren misstänks för drograttfylleri och medtogs för provtagning.

SVERIGE

En man och en kvinna, båda födda på 1930-talet, har avlidit efter en trafikolycka i närheten av Örsjö i Kalmar län, skriver Barometern och Östra Småland.

Två bilar var inblandade i olyckan och ytterligare två personer ska ha färdats i fordonen.

Olyckan inträffade vid 21-tiden på torsdagen och väg 25 var därefter avstängd i en körriktning. Sedan 23-tiden är vägen öppen för trafik som vanligt igen. (TT)

En man i 90-årsåldern har avlidit efter att ha blivit påkörd i en smitningsolycka i Helsingborg under torsdagskvällen, skriver Aftonbladet.

Larmet om att en fotgängare blivit påkörd kom strax före klockan 18. Mannen fördes till sjukhus med ambulans. Bilföraren lämnade bilen och flydde till fots.

– Vi har letat efter föraren med hund bland annat, men inget resultat, säger Paul Juhlin, vakthavande befäl vid polisen, till TT, på torsdagskvällen.

Bilen har tagits i beslag. Enligt polisen är den anmäld stulen. (TT)

En fastighet i Malmö spärrades av efter en skottlossning i natt, det skriver Sydsvenskan.

– Det man vet är att någon skjutit in genom fönstren, säger Lasse Brundin, inre befäl vid polisen i Malmö till tidningen.

Ingen person har kommit till skada. Händelsen rubriceras som mordförsök och ingen är gripen.

En villa i Svartå, i Värmland, har brunnit ner under natten. När räddningstjänsten kom till platsen hade det redan brunnit genom taket och de fick istället koncentrera sig på att skydda grannhusen.

Två personer har förts till sjukhus med lättare rökskador. Polisen har skrivit en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet och spärrat av adressen.

VÄRLDEN

Peru sällar sig till den skara av länder som förbjuder olika produkter av engångsplast. En ny lag i det sydamerikanska landet med 32 miljoner invånare slår fast att om tre år förbjuds all tillverkning, import, distribution och försäljning av plastpåsar och annat plastemballage som inte kan återvinnas.

"Denna kulturförändring hänger på våra dagliga val och övertygelse", skriver miljöminister Fabiola Muñoz på Twitter. (TT)

Heather Nauert, som nu är taleskvinna för utrikesdepartementet, blir USA:s nya FN-ambassadör. Det väntas president Donald Trump meddela på Twitter i dag, rapporterar Bloomberg och andra medier i USA.

Den nuvarande ambassadören Nikki Haley har sagt att hon lämnar posten vid årsskiftet.

Nauert är inte politiker, utan var tidigare tv-journalist på Fox News. Hennes utnämning behöver godkännas i kongressen. (TT)