Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Rån i Tranemo och man gripen för stöld i Ulricehamn.
Publicerad 1 november 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Flera män ska ha rånat tre män i Tranemo på pengar sent på onsdagskvällen.

Annons

Polisen fick kännedom om händelsen strax före klockan 23. Målsägandena, som ska vara kända av polisen sedan tidigare, har uppgett att det handlar om fyra, fem män som genomfört rånet.

– De har blivit slagna och rånade på pengar säger de själva, det är oklart hur de har fått de där pengarna. Ingen är svårt skadad, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Brottsrubriceringen är rån. Ingen är gripen tidigt på torsdagsmorgonen.

Sent på onsdagskvällen greps en ung man av polis i centrala Ulricehamn.

Polisen larmades klockan 22.55 och flera patruller skickades till platsen där en man och en kvinna hämtades in.

– De har varit i en lägenhet och så har det försvunnit saker som bland annat påträffades på den här mannen, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Polisen i region väst uppger senare att mannen misstänks ha stulits en klocka ur lägenheten efter att ha krossat ett fönster.

Mannen, en 20-åring, misstänks för stöld och kunde gripas utanför lägenheten. Kvinnan misstänks inte för stöld, men omhändertogs för fylleri och provtagning i samband med händelsen. Båda två misstänks ha varit påverkade av narkotika.

Vid 04-tiden på natten till torsdagen stoppades en bilförare på Norrby i Borås.

– Det finns misstanke om drograttfylleri och vi har tagit blodprov på personen. Vi får se vad analysen visar, säger Peter Apelqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen.

Annons

Senare uppger polisen i region väst att det rörde sig om alkoholpåverkan.

Och en knapp timme senare, polisen fick kännedom om saken klockan 04.45, var det ett misstänkt rattfylleri på riksväg 41 vid Transås söder om Borås.

Där var det en 35-årig man som körde. Han blåste positivt och misstänks för rattfylleri.

– Man får bärga bilen som är kvaddad, säger Apelqvist.

Sverige

Polis och räddningstjänst larmades på onsdagskvällen till en brand i en skola i Laholm, uppger polisen.

I samband med branden befann sig ett antal personer i en närliggande lokal för att träna. De hörde när det automatiska brandlarmet ljöd och en av dem påbörjade släckningsarbetet, vilket polisen anser varit avgörande för att förhindra stora skador. Ingen person skadades.

Branden kunde släckas, men räddningstjänsten bedömer att den var anlagd. (TT)

Världen

En sextonårig flicka har mördats i norska Vinstra. Byn, med 2 500 invånare, skakas av dådet.

Annons

Polisen larmades på onsdagseftermiddagen till platsen, där en sextonårig flicka hittades knivmördad. En jämnårig pojke har gripits, misstänkt för mordet. En vuxen man har förts till sjukhus, med skärskador i benet. Det har förekommit uppgifter om att mannen ska vara en förbipasserande som försökt att avvärja mordet.

– Det är en djupt tragisk händelse som drabbat oss väldigt hårt. Här känner alla varandra, och detta kommer att bli en svår sak för ett litet lokalsamhälle som vårt, säger Rune Støstad, ordförande för kommunen Nord-Fron där Vinstra ligger.

På skolan i Vinstra samlades 300 ungdomar på kvällen. Flera grät och höll om varandra.

– De är väldigt starkt berörda de som samlats här i kväll. Först och främst måste vi se till att alla har det så bra som möjligt i en sådan svår situation, säger rektor Leif Solheim till NRK och fortsätter:

– Det blir ingen vanlig skoldag i morgon (torsdag), men vi tycker att det är viktigt att alla kommer och samlas i klasserna tillsammans med sina lärare. Då kan de bearbeta sina tankar. (TT)

Indonesiska dykare har bärgat en av de så kallade svarta lådorna från Lion Airs förolyckade flygplan i Indonesien.

Den svarta lådan var orange och intakt, uppger dykaren för lokal-tv.

Lions Airs flight JT610 lyfte från Jakarta mot Pangkal Pinang på ön Bangka klockan 06.20 lokal tid (00.20 svensk tid) i måndags. Planet störtade i havet bara minuter senare. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons