Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Polis vittnar om en lugn natt runt om i Sjuhärad.
Publicerad 11 oktober 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sverige

En 46-årig man som misstänks ha knivmördat en man i gallerian Rosengårds centrum i Malmö i tisdags morse har begärts häktad, skriver Sydsvenskan.

Annons

46-åringen kommer enligt tidningen troligtvis att ställas inför häktningsdomare under torsdagen.

Mannen greps på en adress i Rosengård kort efter mordet, som bevittnades av ett flertal personer.

– Polisen får direkt uppgifter om att en person som ska varit inblandad finns på en adress på Rosengård. Polisen åker dit, och personen hittas i anslutning till adressen, säger förundersökningsledare Magnus Pettersson till Sydsvenskan.

Larmet om ett våldsamt bråk i Rosengårds centrum kom vid niotiden på tisdagsmorgonen. Offret hittades svårt skadad i en butikslokal och avled antingen innan polis anlände eller under insatsen. (TT)

En man har anhållits misstänkt för inblandning i en misshandel i Norrköping på onsdagen, skriver Norrköpings Tidningar.

Polisen larmades vid 17-tiden om händelsen i Vasaparken. Den misshandlade mannen fördes till sjukhus med lindriga skador. Det finns uppgifter om att han misshandlats av flera personer.

Polisen utreder det inträffade som mordförsök och den anhållne, som är i 20-årsåldern, misstänks på sannolika skäl för försök till mord. (TT)

En man döms till sex års fängelse för ett dråpförsök i Eskilstuna i slutet av juli i år, då en man i 40-årsåldern knivhöggs i halsen, skriver SVT Nyheter Sörmland.

Enligt åklagaren överlevde offret endast på grund av tillfälligheter och snabba sjukvårdsinsatser som kunde stoppa blodflödet.

Tingsrätten bedömer att knivdådet inte var planerat. Den dömde ska även betala ersättning på drygt 130 000 kronor till brottsoffret. (TT)

Annons

Världen

Ett stort antal nötkreatur befaras ha brunnit inne i en eldsvåda i en byggnad på Engelsøya i Steigens kommun i Norge.

160 djur befann sig i byggnaden. Ett antal har räddats, men det är oklart hur många, skriver Nordlandspolisen på Twitter.

– När första styrka kom till platsen var byggnaden övertänd. Nu har den brunnit ned, säger insatsledare Tom-Ove Hammer till tidningen VG.

Veterinär har anlänt för att ta sig an de djur som överlevde. (TT)

En tredje rysk man påstås vara inblandad i nervgiftsattacken i Salisbury i Storbritannien, enligt den ryska nyhetssajten Fontanka, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Han uppges likt de två tidigare utpekade vara en person inom den ryska militära underrättelsetjänsten GRU. Enligt sajten visar dokument att mannen besökte Storbritannien under 2016, 2017 och 2018 samt att han lämnade landet den 4 mars i år, samma dag som de övriga två misstänkta agenterna.

Uppgifterna har inte bekräftats från annat håll.

Förra månaden publicerade tidningen The Telegraph uppgifter om att den brittiska polisen identifierat en tredje rysk man som inblandad i nervgiftsattacken mot den ryske ex-spionen Sergej Skripal och hans dotter i brittiska Salisbury i mars. (TT)

När orkanen Michael drog in över norra Florida under onsdagseftermiddagen amerikansk tid hade den byggts upp i styrka över Mexikanska golfen. Efter att tidigare ha dödat minst ett tiotal personer i Centralamerika har nu det första dödsfallet i orkanen bekräftats i norra Florida.

Annons

Olivia Smith, talesperson för Gadsden County, berättar om ”ett orkanrelaterat dödsfall”, en man som omkommit när ett träd blåste ner över ett hus.

Nu är ovädret på väg norrut med riktning mot Albany i Georgia.

USA:s President Donald Trump utfärdade ett nödläge för hela Florida, vilket frigör federala resurser till räddningsinsatser. Minst 2,1 miljoner invånare har tvingats evakuera eller frivilligt tagit sig till säkrare platser, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Floridas guvernör Rick Scott sade på onsdagsmorgonen att stormen är den värsta som delstaten upplevt det senaste århundradet och han uppmanade människor att söka skydd.

Nu drar orkanen in över delstaten Georgia och även Alabama kan drabbas av ovädret. Dessutom spås delstaterna North och South Carolina påverkas. De utsattes för inte så länge sedan för ovädret Florence, som krävde tiotals liv och orsakade stora översvämningar. (TT)

Kristoffer Elisson SnyggSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons