Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt mordförsök i Borås. Man till sjukhus efter att ha hittats av dykare i Åsunden.
Publicerad 11 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

En man i 20-årsåldern ska ha blivit knivskuren på Kristineberg i Borås på torsdagskvällen. Polisen utreder misstänkt mordförsök.

Annons

– Han är avförd med ambulans till SÄS och vi har en person gripen för detta, säger Markus Johansson, stationsbefäl vid polisen i Borås, till BT.

Den gripne är en man i 50-årsåldern. Knivskärningen ska ha skett utomhus.

– Han har en sårskada i halsen. Men det är inte livshotande skador, säger Johansson.

Polisen larmades klockan 22.13. Man har inlett en förundersökning om försök till mord.

Polisen har gjort en husrannsakan i en bostad och har tagit saker i beslag.

– Exakt vad de beslagen består i vet jag inte, säger Markus Johansson.

Enligt GT handlar det om en kniv som kan ha använts vid dådet.

Den misstänkte mannen anhölls efter förhör.

Sent på torsdagskvällen inleddes en sökinsats med dykare i Åsunden i Ulricehamn. En man i 60-årsåldern har förts till sjukhus.

– De har funnit en person som har avtransporterats med ambulans. Oklart skadeläge, säger Christian Karlsson, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund, klockan 00.20.

Annons

Det var strax före klockan 23.30 som SOS Alarm fick larm om drunkningstillbud i närheten av restaurangen Bryggan. Räddningstjänst och ambulanser skickades till platsen. Dykare började söka i vattnet.

Insatsen startade efter att inringare ska ha sett en person ramla i sjön.

– De hade sett en person i vattnet som försvann, säger Karlsson.

Polis var också på plats, men kör i nuläget inga åtgärder.

– Just nu är det att bedöma som ett sjukdomsfall, säger Markus Johansson, stationsbefäl vid Boråspolisen klockan 01.30.

Strax efter larmet fick räddningstjänsten även rycka ut till Norrby i Borås där ett bord brann utomhus. Personal från Dalsjöfors tog hand om det. Den mindre branden ska ha orsakats av att man grillat på bordet.

Sverige

En man i 30-årsåldern har avlidit efter en drunkningsolycka i Göteborg, skriver flera medier.

Larmet kom strax efter midnatt. Flera personer ska ha badat i vallgraven i anslutning till Avenyn, och en av dem hamnade under vattnet.

– Tre killar tänkte simma över vallgraven vid Stora Teatern och en kom inte upp, säger Johan Ljung, vakthavande befäl vid polisen i region Väst till GP.

Annons

Mannen fördes till sjukhus men hans liv gick inte att rädda. (TT)

Sverige har säkrat en plats i Eurovisionfinalen i år också – Benjamin Ingrosso fixade finalbiljetten med Dance you off". Hans bidrag kommer att starta som låt nummer 20 i Eurovision Song Contest på lördag.

Moldaviens bidrag framförs före den svenska låten, och Ungern kommer direkt efter. (TT)

Världen

Sju personer har hittats döda på en gård i ett samhälle i västra Australien, rapporterar australiska medier. Bland dödsoffren finns fyra barn.

– Inget tyder på att det är någon fara för allmänheten, säger Chris Dawson vid polisen i delstaten Western Australia på en presskonferens, enligt ABC.

Källor inom polisen bekräftar för tv-kanalen att det troligen rör sig om självmord och mord.

Kropparna hittades utanför och inne i ett hus söder om samhället Margaret River, omkring 27 mil söder om Perth. Två vuxna hittades utanför huset, och fem kroppar låg inomhus. Hur gamla barnen var är oklart.

– Det verkar som att det rör sig om skottskador, men jag vill inte gå in mer på det än att säga att vi har hittat två vapen, säger Dawson. (TT)

Amnesty International fördömer att en 19-årig kvinna i Sudan dömts till döden. Noura Hussein Hammad dödade sin make i självförsvar när han försökte våldta henne, enligt människorättsorganisationen.

Annons

"Noura Hussein är ett offer och domen mot henne är en oacceptabel grym handling", skriver Amnesty i ett uttalande.

Kvinnan giftes bort mot sin vilja som 16-åring. Sudansk lag tillåter att barn som fyllt tio gifter sig.

Hennes man bjöd senare in två av sina bröder och en manlig kusin för att hålla fast henne medan han våldtog henne. Dagen efter försökte han våldta henne igen. Då flydde kvinnan ut i köket där hon hämtade en kniv som hon högg sin man med, enligt Amnesty. Maken avled av skadorna.

Domstolen ansåg att hon var skyldig till mord efter att ha tagit med en lag i bedömningen som inte erkänner våldtäkt inom äktenskapet. Noura Hussein Hammad sitter fängslad sedan i maj 2017. Rättegången hölls i juli 2017. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons