Annons

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Inbrott på Fristadskolan i natt. Man hittad skottskadad i Göteborg.
Publicerad 10 maj 2018
Foto: Johan Nilsson/TT

Sjuhärad

Fristadskolan ska ha utsatts för inbrott under natten till torsdagen.

Annons

Det var vid klockan 02.47 som inbrottslarmet gick. Polis och väktare åkte till platsen.

– Man har varit inne på skolan. Vi hittar var man har gått in och gått ut. Det är oklart vad som saknas, säger Magnus Söderqvist, stationsbefäl vid Boråspolisen klockan 05.

Fönstret ska ha öppnats på något sätt.

Polisen har gjort en anmälan om stöld genom inbrott. Ingen person är misstänkt tidigt på torsdagsmorgonen.

– Nej, vi har ingenting än så länge, vi ska se om det finns lite övervakningsfilm, säger Söderqvist.

Sverige

En person hittades sent på onsdagskvällen skottskadad i en lägenhet i östra Göteborg.

– Mannen hade en skottskada i ena armen. Han var kontaktbar när han fördes till sjukhus. Han har opererats under natten, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel och grovt vapenbrott.

Larm om en skottlossning i stadsdelen Björkekärr kom efter klockan 23. I en lägenhet hittades en skjuten man i 25-årsåldern.

Annons

– Vi misstänker att skottlossningen har skett i lägenheten, säger Göran Carlbom.

En man i 30-årsåldern som också befann sig i lägenheten har hämtats in till förhör. (TT)

Det kommer att vara fortsatta störningar i tågtrafiken under Kristi himmelsfärds dag, efter ett tidigare elfel.

En nedriven kontaktledning sinkade trafiken rejält under onsdagen och det blev stopp på södra stambanan i Norrköping. Spåren har nu kunnat öppnas igen, men det kommer ändå att vara följdförseningar.

– Det kommer fortfarande att vara förseningar och inställda tåg att vänta trafikdygnet ut, säger Therese Strömberg vid Trafikverkets pressjour. (TT)

Världen

Ett gisslandrama som pågått på ett högsäkerhetsfängelse i Depok i Indonesien är över. Nästan alla de militanta islamister som varit inblandade har gett upp, uppger en polischef.

Tidigare har det rapporterats att fem poliser och en fånge dödats. Ett vittne har uppgett för Reuters att flera explosioner hörts inifrån fängelset.

Oroligheterna bröt ut bara dagar efter det att tre personer gripits för att ha planerat terrordåd mot polishögkvarteret. (TT)

Israel bekräftar att landets militär har angripit militära mål i Syrien – tiotals iranska militäranläggningar ska ha träffats. Beskjutningen följer på iranska attacker mot israeliska baser på Golanhöjderna, enligt Israel.

Annons

Kring midnatt lokal tid sköts omkring 20 projektiler, troligen raketer, av iranska styrkor mot Golanhöjderna – ett syriskt gränsområde som ockuperas av Israel sedan sexdagarskriget 1967, enligt en talesperson för den israeliska militären.

Enligt talespersonen finns det inga rapporter om att människor skadats, och skadorna på de israeliska militärbaserna ska vara "begränsade".

Flera baser har träffats, men en del raketer har stoppats, enligt Israel. (TT)

Per-Johan Thörn WistrandSkicka e-post
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons